​Verrassing!

Het leuke van ons werk is het onverwachte. Dat kan van alles zijn. De afgelopen maanden zijn we bijvoorbeeld druk geweest met een project in Amsterdam waar de omstandigheden verre van optimaal waren. Zo’n project waarbij je moet starten terwijl de engineering eigenlijk nog tijd nodig heeft.

Zomerzonnetje

De afgelopen week had ik het rijk alleen. Mijn vrouw was met de kids en met haar beide zussen, zwager en schoonmoeder een weekje naar Corfu. En nee, ik ben dit keer niet mee, want ik behoor tot de categorie "veertig procent" Nederlanders.​

De kleindochter van Lies

Lies gaat op 7 juni aanstaande voor de derde keer de Alpe d`Huzes op fietsen en hij doet dat met één doel voor ogen. Hij is een gewone kerel met het hart op de juiste plek en met een bijzonder verhaal. Onder het genot van een kop koffie vertelde hij mij over zijn kleindochter, iets wat ik graag met je wil delen…

​Lekker eigenwijs

Waar het om gaat is dat de wijze waarop jij je onderneming neerzet past bij wie jij bent. Zo wordt het verschil gemaakt, zo worden opdrachten verdeeld, én hebben we allemaal werk omdat we lekker eigenwijs blijven.

Buffon

Hij is veertig jaar en bedrijft nog steeds topsport op het hoogste niveau, hij is één van mijn grote voetbalhelden, Gianluigi Buffon. Maar helden verdwijnen, zou er opnieuw een speler stoppen waar ik zoveel waardering en respect voor heb? Ik hoop het niet.

Topsport

De olympische winterspelen zijn begonnen. Wat mij opvalt is dat veel mensen iets van die sportprestaties vinden. Allemaal praten ze over resultaten alsof een topprestatie komt aanwaaien. Ik weet inmiddels wel beter. Topsport bedrijven is een kunst en dat moet je lichaam maar kunnen en willen.

Jachthaven Marnemoende

​Pling! Een berichtje komt binnen op mijn smartphone. Het is vandaag 30 januari. De verjaardag van mijn zoon Rens, en hij is 16 geworden. Het bericht staat in de groepsapp van ondernemerskring DOUW. Het is een foto van een plek die ik goed ken, en niet ver van mijn ouderlijk huis vandaan genomen.

Goud Waard

Tja daar sta je dan met je opleiding MTS elektrotechniek en 30 jaar ervaring. Alle klanten vandaag weer gesproken, de planning voor morgen op orde gebracht en de nodige bestellingen gedaan. Alles goed geregeld, en onder controle, denk je.

One Hundred and Eighty!

Het is nieuwjaar en wat is er nu mooier dan weer fris en met volle inzet de kansen die op je afkomen aan te grijpen? Wat is er nog weer mooier dan dat? Nou, op de dag voor oudjaar plannen maken voor het nieuwe jaar, want van uitstel komt afstel.