Goud Waard

Tja daar sta je dan met je opleiding MTS elektrotechniek en 30 jaar ervaring. Alle klanten vandaag weer gesproken, de planning voor morgen op orde gebracht en de nodige bestellingen gedaan. Alles goed geregeld, en onder controle, denk je.

One Hundred and Eighty!

Het is nieuwjaar en wat is er nu mooier dan weer fris en met volle inzet de kansen die op je afkomen aan te grijpen? Wat is er nog weer mooier dan dat? Nou, op de dag voor oudjaar plannen maken voor het nieuwe jaar, want van uitstel komt afstel.

Bel 112

Afgelopen week zijn we gestart met een opdracht voor een nieuwe klant in Haarlem. Een klus die we er eigenlijk helemaal niet bij konden hebben, en die ons toch werd gegund.

Onderweg

Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. Een gedenkwaardig moment was aangebroken. Hierdoor waren er mixed emotions bij de mannen die het werk bij u komen maken. Aan de ene kant een jubel stemming en aan de andere kant een randje rouw, want je laat toch je oude vertrouwde Volkswagen bus achter. Afscheid nemen doet nu eenmaal pijn. Loslaten daar gaat het om. Je moet daar overheen stappen, en dat valt niet altijd mee.

Kale mannen

Deze week hebben wij in Amsterdam een kantoor renovatie, in een extreem kort tijdsbestek afgerond. Het is een kleurrijk opgepimpte hippe tent geworden voor een theologisch genootschap. Het was namelijk een troosteloos en grauw leegstaand kantoor wat we samen met een legertje bekwame mannen hebben opgeknapt . Mannen die dat kunnen. Mannen met een kale kop…

Een geboortekaartje

Soms, als je even geen idee hebt waarover je een verhaaltje moet dichten, ontvang je zomaar en onverwacht in een persoonlijk berichtje de juiste inspiratie. Zo ontving ik op de terugweg naar huis een bericht over een geboorte met daarbij een bedankje. Daar word ik dan heel blij van. Je vergeet in één keer helemaal dat je een drukke dag hebt gehad en je komt weer fris en voldaan thuis. Dat is waarvoor je het doet…

Wilt u rood, wit of blauw?

Zo, daar zit je dan met je goede gedrag. Het is nog nooit zo druk geweest op de zaak als de afgelopen tijd. De komende weken zal het niet anders zijn, en dan gebeurt dit! Dit is iets waarvoor ik eigenlijk helemaal geen tijd heb.

​De bushalte

Afgelopen vrijdag reed ik voor een klant van me naar Barendrecht om een opname te doen, en indien mogelijk direct het probleem te verhelpen. Deels is dat gelukt, en deels ook niet, simpelweg omdat er een timmerman bij moet komen om iets van een deur af te schaven zodat deze goed in het slot valt bij een brandmelding.

“Dag vriend”

Omdat werk soms verbleekt bij dat wat echt belangrijk is, deze week een blog over vriendschap en afscheid nemen…