​De Reclameman

Ik kom net thuis na een drukke dag op het werk. Zoals het meestal gaat als ik thuiskom komt onze hond Happy mij begroeten met geblaf en een kwispelstaart, blij om me weer te zien. Ze is gitzwart met een gevaarlijk uitziende blaf maar valt toch echt in de categorie honden die inbrekers naar de pot met goud brengt dan dat ze in hun broekspijpen hangt. Nu wil het geluk dat ik deze avond heb ontdekt dat als het gaat om ongewenst bezoek, of in dit geval ongewenste bellers, op afstand houden wij toch wel een echte “waakhond” in huis hebben. Mijn zoon Rens heeft zo zijn geheel eigen methode om dit voor elkaar te krijgen….

​Werk jij nog wel eens?

Inmiddels zijn wij alweer een dikke vier weken aan het werk. Omdat we net voor de vakantieperiode nog twee klussen binnen kregen ben ik momenteel ook weer druk in het veld want een paar collega’s zijn nog op vakantie. Weliswaar ben ik niet zo snel en handig meer als vroeger maar ik vind het wel hartstikke leuk. Weer een dolletje maken met de schilder; dat hij een wandje is vergeten te schilderen.Net zoals vroeger, toen ik ooit eens als monteur bij Terberg het vak mocht leren.

​The secret to a happier life in 6 words

“The secret to a happier life in six words: Lean to feel comfortable with uncertainty”. Ik denk dat dit mij niet altijd lukt, maar als ik en wij allemaal daar inderdaad een stukje van kunnen vinden en terug kunnen brengen in onze maatschappij ontstaat er ruime voor onverwachte ervaringen en belevenissen.

Op weg naar het Lido

We moeten opschieten, dat wil zeggen we willen opschieten maar mijn zoon houd er zijn eigen tempo op na. Hij is zestien en is de vorige avond gaan stappen met een klasgenoot die toevallig ook op het Griekse eiland Kos op vakantie is met zijn ouders. We zijn intussen al aan de late kant en dat is nogal irritant, vindt mijn jongste dochter van twaalf. We moeten de bus halen die ons naar het waterpark Lido gaat brengen. Daar heeft ze heel veel zin in en nu dreigt haar broer het te verpesten door net te laat te komen bij de bus. “Schiet op!” roept ze, met een pets erachter aan om haar woorden kracht bij te zetten.

Vakantiebezetting

Doordat er tijdens de vakantieperiode onverwacht nogal wat projecten in de uitvoering doorlopen en daarvoor al wat vakanties van onze collega’s gepland waren, zijn we niet altijd op kantoor aanwezig en staat de telefoon soms doorgeschakeld naar iemand van ons op de klus. Het kan dus zo zijn dat u ons niet direct telefonisch te pakken krijgt of dat het beantwoorden van berichten per mail of WhatsApp iets langer duurt dan u van ons gewend bent.

​Stanislav Petrov

Wie kent hem niet, Stanislav Petrov. Een man die zevenenzeventig jaar oud is geworden en vorig jaar is gestorven. Ik denk dat vele hem niet kennen. Ik had ook nog nooit van hem gehoord, tot een paar weken terug toen ik even een pauzeavondje thuis had en ..

​Verrassing!

Het leuke van ons werk is het onverwachte. Dat kan van alles zijn. De afgelopen maanden zijn we bijvoorbeeld druk geweest met een project in Amsterdam waar de omstandigheden verre van optimaal waren. Zo’n project waarbij je moet starten terwijl de engineering eigenlijk nog tijd nodig heeft.

Zomerzonnetje

De afgelopen week had ik het rijk alleen. Mijn vrouw was met de kids en met haar beide zussen, zwager en schoonmoeder een weekje naar Corfu. En nee, ik ben dit keer niet mee, want ik behoor tot de categorie "veertig procent" Nederlanders.​

De kleindochter van Lies

Lies gaat op 7 juni aanstaande voor de derde keer de Alpe d`Huzes op fietsen en hij doet dat met één doel voor ogen. Hij is een gewone kerel met het hart op de juiste plek en met een bijzonder verhaal. Onder het genot van een kop koffie vertelde hij mij over zijn kleindochter, iets wat ik graag met je wil delen…