​Werk jij nog wel eens?

Inmiddels zijn wij alweer een dikke vier weken aan het werk en omdat we net voor de vakantieperiode nog twee klussen binnen kregen ben ik momenteel ook weer druk in het veld. Maar alle zomerdrukte neemt niet weg dat deze jongen vorige week nog met een groepje motorsport fanaten naar Silverstone Engeland is geweest en deze week een concert van U2 in Keulen gaat bezoeken. De mannen op de zaak roepen daarom het liefst zo vaak als mogelijk tegen mij dat ik de hele zomer met vakantie ben, of zoiets van “Werk jij ook nog wel eens? Of zit je altijd op het terras?”

Dollen met de schilder

Voordat de vakantieperiode begon kregen wij nog twee klussen binnen die in augustus klaar moesten zijn. En omdat er nog een paar van onze collega`s op vakantie zijn ben ik ook weer in het veld aan het werk. Weliswaar ben ik niet zo snel en handig meer als vroeger maar ik vind werken in het veld nog steeds net zo leuk als toentertijd. Weer een dolletje maken met de schilder, dat hij een wandje is vergeten te schilderen. Net zoals vroeger, toen ik ooit eens als monteur bij Terberg het vak mocht leren. Een paar van mijn oude collega’s werken daar nog steeds en ik spreek hen zo nu en dan nog wel eens op de jaarmarkt of voetbalkantine in Montfoort, of op het zomerfeest in IJsselstein.

Alle zomerdrukte en pret ten spijt is het mooi om te zien dat alles gewoon doorgaat, het werk wordt opgepakt en klanten worden geholpen. Als een geoliede machine met natuurlijk hier en daar wel eens een kink in de kabel, maar die is altijd op te lossen en meestal naar tevredenheid van de klant. Zoiets kun je dan weer vertellen als je ergens anders aan tafel zit, bijvoorbeeld bij het bloemen exportbedrijf waar ik onlangs was voor een aanvraag van een nieuw toegangscontrolesysteem. Dan ben ik trots om te vertellen dat wij met onze “kernploeg” en ZZP pool van betrouwbare inleners samen een mooie en passende oplossing kunnen realiseren.

Team hop en water

Zo zit ik bij een klant, in het veld en dan weer op kantoor deze zomer. Lekker veel afwisseling maar op kantoor is het dan soms weer even aanpoten want het mailverkeer, de telefoontjes en aanvragen blijven gewoon binnenkomen. Dat is nu allemaal nog wel prima te doen gelukkig omdat we nog in de staart van de vakantie zitten en nog net niet helemaal op stoom zijn in Nederland. Maar vorige week is de bouw weer begonnen en deze week merk je alweer dat het drukker is en het verkeer op de weg toeneemt. Dus ik kan de mannen bij mij op kantoor geruststellen, na mijn bezoek aan Keulen deze week is het weer even gedaan met de pret, dan is het even klaar en gaan we weer gas geven met z`n allen.

Dat gas geven gaat bij ons team eigenlijk vanzelf. Wij hebben geen cursus teambuilding nodig, misschien kunnen we beter een training “Hop en Water, wat wordt dat samen later?” gaan doen…. Laat ik dat maar eens gaan regelen. Dan hebben we toch nog een “Uitje” in het verschiet, een leuke dag om met elkaar naar uit te kijken.