SIP en Internet diensten - SIP de nieuwe standaard voor ISDN

Altijd up to date.

Wat wij doen

Dynamx is al geruime tijd leverancier en specialist in het installeren van SIP en internetdiensten voor bedrijven in uiteenlopende sectoren en overheidsinstanties. Het Session Initiation Protocol of SIP is een protocol om multimediacommunicatie (audio, video en andere datacommunicatie) mogelijk te maken. Het is het alternatief voor ISDN, omdat de conventionele lijnen (Analoog, ISDN) overbodig zijn geworden en uitgefaseerd zijn door KPN.  Daarnaast kan met een SIP of een “bellen via internet” dienst flink op de kosten worden bespaard.

Om een goede gesprekskwaliteit te kunnen garanderen is het wel noodzakelijk dat er voldoende bandbreedte beschikbaar is via de internetverbinding. Dat testen we voor je. In sommige gevallen kan dit binnen de bestaande verbinding worden gerealiseerd, in andere gevallen kan het noodzakelijk en verstandig zijn te kiezen voor een extra verbinding. Dynamx geeft advies en wij kunnen het gehele installatietraject uitvoeren. Naast een goede verbinding is het bij het installeren van een SIP of internet dienst belangrijk dat het telefoonboek en/of andere communicatie gegevens goed worden beheerd dan wel geïmporteerd. Ook daar kunnen wij bij helpen.
 

SIP en internet diensten op een rij:

 • Conventionele telefoonlijnen zijn overbodig, SIP lijnen zijn het alternatief als je zelf een telefooncentrale in je meterkast of patchkast wilt houden.
 • Je kunt ook een volledige cloud VoIP dienst bij Dynamx afnemen. Je betaalt dan voor een abonnement waarbij alle kosten zijn inbegrepen.
 • Voldoende bandbreedte is noodzakelijk voor een goede gesprekskwaliteit.
 • Dynamx adviseert o.a. over wel/niet aanleggen van nieuwe verbindingen voor goede gesprekskwaliteit en onze vakspecialisten regelen de installatie van A tot Z.
 • Wij regelen het behoud van je telefoonnummers, het exporteren en importeren van telefoonnummers bij KPN en de providers en wij bieden de optie voor het aanvragen van nieuwe telefoonnummers (bijv. regio gebonden netnummers als 020- of algemene infonummers 0800-0900 ).

Wil je meer weten over SIP of internet diensten? Neem contact met ons op.

 

Goed om te weten

Bij IP-telefonie, Voice over IP of VoIP wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig en kunnen bovendien nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld. Het werken met op VoIP gebaseerde cloud telefooncentrales is binnen bedrijven inmiddels gemeengoed geworden.
 

Internet, betrouwbaar en voordelig

xDSL of Digital Subscriber Line is een digitale datacommunicatietechniek die een relatief hoge datasnelheid mogelijk maakt over een twisted pair koperdraadverbinding. In het algemeen wordt voor deze verbinding een normale telefoonkabel gebruikt die van de telefoon(wijk)centrale naar de gebruiker loopt.

 

Er bestaan meerdere varianten


De meest gebruikte zijn:

 1. Asymmetrisch (ADSL, ADSL2 of VDSL), waar de zendsnelheid niet gelijk is aan de ontvangstsnelheid. Deze wordt veel gebruikt voor breedbandig internet tot 25 werkplekken/gebruikers met een maximale snelheid tot 100 Mbps
   
 2. Symmetrisch (BVDSL), Bij deze variant van VDSL worden meedere verbindingen “gestapeld” over meerdere koper aderparen.
   
 3. Glasvezeltechniek (FTTO of WEAS) waarbij een gelijke up- en download snelheid geleverd wordt tot 500 Mbps en beschikbaar met meerdere externe IP adressen. Deze kan afgenomen worden met een SLA waarbij beschikbaar tot bepaalde hoogte gegarandeerd wordt door de provider. Glasvezelverbindingen zijn er ook in een consumenten variant verkrijgbaar (FTTH). De abonnementskosten zijn aanzienlijk voordeliger, echter wordt de maximale snelheid gedeeld met meerdere afnemers in de wijk en is veelal slechts met een IP adres verkrijgbaar.
   
 4. Kabelinternet (bijvoorbeeld via Ziggo of UPC) Deze verbinding komt het gebouw beter bekend binnen als de televisiekabel en is in meerdere abonnementsvormen verkrijgbaar, particulier maar ook zakelijk.     

In alle gevallen is een internetmodem of router noodzakelijk. Een router regelt het netwerkverkeer van en naar buiten het gebouw. Ook blokkeert de router ongewenst bezoek als de firewall ingesteld is.

 

Wil je meer weten of een offerte aanvragen?

Mail naar info@dynamx.nl of bel ons 0348 - 45 22 24.