Een geboortekaartje

Soms, als je even geen idee hebt waarover je een verhaaltje moet dichten, ontvang je zomaar en onverwacht in een persoonlijk berichtje de juiste inspiratie. Zo ontving ik op de terugweg naar huis een bericht over een geboorte met daarbij een bedankje. Daar word ik dan heel blij van. Je vergeet in één keer helemaal dat je een drukke dag hebt gehad en je komt weer fris en voldaan thuis. Dat is waarvoor je het doet…

Wilt u rood, wit of blauw?

Zo, daar zit je dan met je goede gedrag. Het is nog nooit zo druk geweest op de zaak als de afgelopen tijd. De komende weken zal het niet anders zijn, en dan gebeurt dit! Dit is iets waarvoor ik eigenlijk helemaal geen tijd heb.

​De bushalte

Afgelopen vrijdag reed ik voor een klant van me naar Barendrecht om een opname te doen, en indien mogelijk direct het probleem te verhelpen. Deels is dat gelukt, en deels ook niet, simpelweg omdat er een timmerman bij moet komen om iets van een deur af te schaven zodat deze goed in het slot valt bij een brandmelding.

“Dag vriend”

Omdat werk soms verbleekt bij dat wat echt belangrijk is, deze week een blog over vriendschap en afscheid nemen…

Griekse gastvrijheid, trots en tragedie

Een week geleden ben ik met mijn gezin vroeg opgestaan, we zijn met de auto naar Eindhoven Airport gereden en op het vliegtuig naar Kos, Griekenland gestapt. Drie dagen daarvoor is daar nog een aardbeving geweest. De taxichauffeur die ons naar het haventje van Mastichari bracht verteld dat hij toen een rit had en dacht dat z’n auto wat last had van zijwind.

​Zo gek zijn die Romeinen nog niet

Het is eigenlijk bijna alle jaren zo dat wij net voor de zomervakantie een giga drukte ervaren om alles af te krijgen. Opleveringen van gebouwen en klussen zijn vaak net voor de vakanties, de paas- of pinkstervakantie en de kerstdagen.

Hond van de zaak

Onze core business is bedrijfsbeveiliging en dat betekent dat we veel ondernemingen adviseren over hun beveiligingsvraagstukken. Soms zijn dat organisaties met een hoge risicofactor zoals een datacenter of opslag voor medicijnen maar meestal gaat het om een regulier bedrijfspand met kantoor.

De Grondmonsterman

Misschien herinner je het verhaal van Boer Richard nog wel, de hobby boer bij ons uit de buurt. Hij zocht een poosje terug samen met zijn vader Piet een camera waarmee hij via een app op zijn smartphone naar de koeien in de stal kon kijken.

Een mooi sprookje

Er was eens, niet zo heel lang geleden, een mooi meisje met de naam Victoria Ransom. Zij woonde samen met haar vader en moeder in een koude Russische stad. Toen Victoria bijna jarig was vroeg haar moeder wat haar grootste verjaardagswens was, “Een computer, die zou ik graag willen hebben!”.