Geavanceerde camera’s voor industrieterrein IJsselveld zorgen voor verhoging van de veiligheid

22 mei

Dynamx verhoogt veiligheid met geavanceerd cameratoezicht op Industrieterrein IJsselveld
Bij de ingang van het industrieterrein IJsselveld in Montfoort is de veiligheid verhoogt dankzij de installatie van geavanceerde camera’s. Dit project, dat is uitgevoerd in opdracht van de coöperatie van industrieterrein IJsselveld, markeert een belangrijke stap in het verbeteren van de veiligheid en beveiliging van het gebied.

GOPR3649-2.JPG

 

Waarom extra camera's?
Het belangrijkste doel van het plaatsen van extra camera’s is het verhogen van de veiligheid op het industrieterrein. Hoewel incidenten gelukkig zeldzaam zijn, kunnen ze zich soms voordoen. Op zulke momenten is het van cruciaal belang om snel en effectief te kunnen handelen. Met de nieuwe camera’s, die strategisch geplaatst zijn bij de toegangsweg, wordt het aanzienlijk eenvoudiger om mogelijke daders of verdachten te traceren. Dit stelt ons in staat om snel een gedetailleerde analyse te maken van verdachte activiteiten. 

GOPR3674.JPG

 

Directe verbinding met meldkamer
De camera’s kunnen in directe verbinding met een centrale meldkamer gekoppeld worden. Dit betekent dat als er iets gebeurt bij een gebouw, een centralist direct live kan meekijken en de situatie kan beoordelen. Door de toegangswegen continu te monitoren, kan elk voorbijrijdend voertuig, bromfiets of fiets geanalyseerd worden. Dit maakt het mogelijk om verdachte bewegingen snel op te merken en adequaat te reageren.

20240518_105341.jpg


Slimme software en kentekenherkenning
Een van de innovatieve aspecten van dit project is de integratie van slimme software die kentekens herkent. Deze software is gekoppeld aan een database van de RDW, die verdachte kentekens in Nederland bijhoudt. Wanneer er een match is met een verdacht kenteken, wordt er onmiddellijk een seintje gegeven aan de centralist. Dit systeem maakt het mogelijk om snel actie te ondernemen en de juiste hulpdiensten in te schakelen.

20240517_101813.jpg


Preventieve maatregelen en toegangscontrole
Naast het verhogen van de veiligheid, heeft het systeem ook een preventieve werking. De aanwezigheid van camera’s en slagbomen laat zien dat er actieve bewaking is, wat de snelheid uit het verkeer haalt en mogelijke daders ontmoedigt. Hoewel het systeem in staat is om toegangscontrole op basis van kentekens te implementeren, is dit op het industrieterrein IJsselveld niet het primaire doel. Het huidige systeem richt zich vooral op bewaking en registratie, wat al een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de verouderde installaties die vervangen zijn.

kabels.PNG

 

Samenwerking met de coöperatie van Industrieterrein IJsselveld
Het project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de coöperatie van industrieterrein IJsselveld. De plannen voor de nieuwe installatie werden anderhalf tot twee jaar geleden gesmeed, met als doel de verouderde camerasystemen te vervangen. Dynamx heeft hierbij gekeken naar de meest geavanceerde en realistische oplossingen binnen het budget van de coöperatie.

rob div-1.PNG


Dynamx: expertise en klantgerichte oplossingen
Dynamx staat bekend om zijn maatwerk en klantgerichte oplossingen. Hoewel projecten zoals deze slechts een paar keer per jaar voorkomen, is Dynamx gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte beveiligingsoplossingen door heel Nederland. Onze expertise in het integreren van geavanceerde technologieën met praktische beveiligingsbehoeften maakt ons de ideale partner voor dit soort complexe opdrachten.

Conclusie
Met de installatie van deze geavanceerde camera’s hoopt Dynamx een bijdrage te leveren aan een belangrijke verhoging van de veiligheid op industrieterrein IJsselveld. Dankzij de slimme software, directe verbinding met de meldkamer en de preventieve maatregelen, is het terrein nu beter beschermd tegen ongewenste incidenten.

Dynamx blijft zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige, klantgerichte beveiligingsoplossingen, waarbij de veiligheid van onze klanten altijd voorop staat.