Samenwerking met elektrotechnische adviseurs

29 augustus

Het werken voor elektrotechnische adviseurs die een bestek opstellen, kan complex en uitdagend zijn. Bij Dynamx hebben we echter een effectieve aanpak ontwikkeld om deze samenwerking soepel en succesvol te laten verlopen. Ons doel is om hoogwaardige zwakstroomsystemen te leveren die naadloos aansluiten bij de eisen van de adviseur en de specifieke behoeften van het project.

man_achter_buro_calculatie.PNG

Een grondige analyse
Wanneer een elektrotechnische adviseur een bestek opstelt, zoals bijvoorbeeld hoofdstuk 75 voor zwakstroomsystemen, lezen wij dit nauwkeurig door om de exacte specificaties en wensen te begrijpen. Dit hoofdstuk omvat vaak verschillende systemen zoals toegangscontrole, datanetwerken, brandbeveiliging, intercomsystemen, en specifieke voorzieningen zoals lestijdensignalering voor scholen. Het centrale antennesysteem, dat vroeger enkel voor televisie werd gebruikt, is nu geëvolueerd naar een moderne internetvoorziening. Deze diversiteit aan systemen valt allemaal onder het zwakstroompakket dat wij leveren.
Onze rol in dit proces is om ervoor te zorgen dat elk aspect van het bestek correct en volledig wordt geïmplementeerd. Hierbij werken we vaak in nauwe samenwerking met een elektrotechnische installateur, die ons het volledige zwakstroompakket toevertrouwt. Door onze ervaring en expertise kunnen we snel eventuele onduidelijkheden in het bestek identificeren en hierover communiceren met de adviseur om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke uitvoering precies aansluit bij de intenties van het ontwerp.

iso-9001-certificering-dynamx.png

Certificeringen en duurzaamheid
Bij Dynamx hechten we veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Om deze waarden te waarborgen, zijn we gecertificeerd volgens de ISO 9001-normen. Hoewel we nog niet beschikken over de ISO 27001-certificering, onderzoeken we momenteel de voordelen en kosten van deze investering. Deze certificeringen helpen ons niet alleen om de hoogste kwaliteitsnormen te handhaven, maar bieden ook vertrouwen aan onze partners en klanten.
Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in ons werk. In veel projecten wordt emissievrij werken een vereiste, wat ons ertoe heeft aangezet om te investeren in elektrische voertuigen. Onlangs hebben we onze tweede ID-bus in gebruik genomen en de derde is onderweg. Deze focus op duurzaamheid stelt ons in staat om te voldoen aan de eisen van moderne projecten en ons te onderscheiden bij aanbestedingen, vooral bij overheidsopdrachten waar duurzaamheid steeds vaker wordt meegewogen in de besluitvorming.

Navigeren door complexiteiten, ervaring en communicatie is de sleutel
Het komt regelmatig voor dat een bestek niet volledig duidelijk is of dat er tegenstrijdige informatie in staat. In dergelijke gevallen is het essentieel om het bestek grondig door te nemen en gericht vragen te stellen aan de adviseur. Soms kunnen er verschil zijn tussen het bestek en de ontwerptekeningen. Onze ervaring leert dat het cruciaal is om deze zaken proactief te bespreken om misverstanden en fouten in de uitvoering te voorkomen. Dit vraagt om een gedegen kennis van de systemen, maar ook om de vaardigheid om op een constructieve manier te communiceren met de betrokken partijen.

Langetermijnrelaties en flexibiliteit
Hoewel we regelmatig met bestekken werken, is een aanzienlijk deel van ons werk gebaseerd op vaste klantrelaties. Dit betekent dat we niet altijd afhankelijk zijn van formele aanbestedingen. Bij aanbestedingen die we wel aangaan, zijn we ons bewust van de uitdagingen rondom prijsvorming. Gelukkig zien we een trend waarbij niet alleen de laagste prijs bepalend is, maar ook andere factoren zoals duurzaamheid. Bij overheidsopdrachten kan dit zelfs leiden tot extra punten of kortingen, wat het belang van een integrale benadering benadrukt.

Conclusie
De samenwerking tussen Dynamx en elektrotechnische adviseurs is gebaseerd op een diepgaande kennis van zwakstroomsystemen, een sterke focus op kwaliteit en duurzaamheid, en een flexibele, oplossingsgerichte benadering. 

Door onze ervaring in het werken met complexe bestekken en ons vermogen om snel en effectief te communiceren, kunnen we bijdragen aan succesvolle projectuitvoeringen die voldoen aan de hoogste standaarden. Ons streven is om met onze partners langdurige relaties op te bouwen die gebaseerd zijn op vertrouwen, expertise en gedeelde doelen.

bussen.jpg