Juiste software keuze cruciaal voor rendement  van de parkeergarage

22 april

Toename rendement van de Parkeergarage door juiste keuze software
In de wereld van gebouwbeheer en vastgoedontwikkeling speelt technologie een steeds grotere rol.
Een prachtig voorbeeld hiervan is hoe wij, na de overname van Teldacom Security, het commercieel rendement van een parkeergarage in een complex gebouw hebben verhoogd. Dit verhaal begint met een van onze klanten: Prominus vastgoed beheer.

parking.jpg


Hema en de interne herhuisvesting
Toen de klant van Prominus vastgoed beheer besloot om hun interne kantoren te herhuisvesten binnen een complex gebouw, wendden ze zich tot ons voor ondersteuning op het gebied van bewaking en toegangscontrole. Het gebouw waarin diverse bedrijven zijn gevestigd, kent vele uitdagingen op het gebied van veiligheid en toegankelijkheid. Wij werden gevraagd om een betrouwbaar systeem op te zetten dat naadloos zou integreren met de bestaande infrastructuur.

GOPR3628.JPG


Uitbreiding naar Parkeerbeheer
Prominus vastgoed beheer de eigenaar van het gebouw had de wens om het parkeerbeheer te verbeteren. Men vroeg ons om een geavanceerd parkeerbeheersysteem inclusief kentekenregistratie te implementeren. Dit systeem moest niet alleen voldoen aan de dagelijkse operationele eisen, maar ook flexibel genoeg zijn om zich aan te passen aan de fluctuaties in het gebruik van de parkeergarage.

20240516_125418.jpg


De rol van de software
De keuze die wij maakte voor de software bleek een schot in de roos. Deze software is uiterst flexibel en kan worden aangepast aan specifieke wensen van de opdrachtgever. Voor dit project koppelden wij de software, incl. de kenteken-herkennings opties,  aan het bestaande toegangscontrolesysteem en een  anwezigheidsregistratiesysteem.
Dit betekende dat de parkeergarage nu efficiënter kon worden beheerd en de toegangscontrole strikter en veiliger werd.

parking_binnen.jpg

Flexibiliteit en extra inkomsten
Een van de opvallende kenmerken van onze software is de mogelijkheid om de parkeergarage open te stellen voor andere parkeerders tijdens leegstand. Dit biedt de gebouweigenaar extra inkomsten, aangezien de garage nu maximaal wordt benut. Bovendien sloot dit aan bij een innovatief idee: in het weekend kunnen gasten van het Restaurant dan om de hoek zit gebruik maken van de parkeerruimte. Dit genereert niet alleen extra inkomsten, maar verhoogt ook de klanttevredenheid en de aantrekkelijkheid van het gebouw als geheel.

20240516_130010.jpg


Integratie
De integratie van het parkeerbeheersysteem heeft geleid tot aanzienlijke commerciële voordelen voor de parkeergarage. De mogelijkheid om flexibel te reageren op de behoeften van verschillende gebruikersgroepen en het genereren van extra inkomsten door efficiënter ruimtegebruik, hebben de investering in deze technologie meer dan gerechtvaardigd. De gebouweigenaar is tevreden met de verbeterde operationele efficiëntie en de verhoogde winstgevendheid.

Conclusie
Het verhaal van onze samenwerking met Prominus vastgoed beheer, de gebouweigenaar is een perfect voorbeeld van hoe innovatieve technologie kan bijdragen aan commercieel succes. Door flexibel en op maat gemaakte oplossingen te bieden, hebben wij niet alleen voldaan aan de huidige eisen, maar ook nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor toekomstige groei en rendement. Het laat zien hoe waardevol het kan zijn om te investeren in de juiste technologie en samen te werken met partners die echt begrijpen hoe je deze technologie het beste kunt benutten.