Alles voor je cluppie!

21 februari

Het was in oktober 2023 dat we voor het eerst werden benaderd voor de installatie van de audio/video installatie van de nieuwe kantine voor Montfoort SV19. De ICT installaties zouden we sponsoren. Het moest allemaal klaar voor de nieuwjaarsreceptie. Dan zou ook gelijk de opening plaatsvinden. Het zou een memorabele dag gaan worden met veel activiteiten. Dan wil je, als je zo’n opdracht mag ontvangen, wel goed voor de dag komen. Iedereen weet, als het dan anders verloopt, dat je het te horen krijgt. Zo kan dat gaan op de zaterdag in een volle voetbalkantine.

20240208_093211.jpg


Ik sprak met de bouwcommissie af dat we wel een kostenopgave wilde maken. We spraken af dat vanwege de traditionele eindejaardrukte dit project dan samen met Arno Ribbink te maken, mocht het Dynamx gegund worden. Dat moest ook wel, want eigenlijk paste het niet in de planning om alles afgerond te krijgen voor de opening. “De ander mag het ook maken hoor”;  zeiden we nog tegen Edgar, maar kennelijk hadden we de best passende oplossing en een goed aanbod gedaan. Het is dan stiekem toch gaaf als je een opdracht krijgt om een mooie AV installatie te bouwen, halverwege november. 

Met vereende krachten
Het is alleen wat minder als je partner twee weken later onverwacht uitvalt door een flinke griep. Wat doe je in zo'n situatie? We konden de club natuurlijk niet in de steek laten. Dan maar met een paar collega’s aan de bak en op een paar avonden wat extra uurtjes doorgaan. We wilden immers niet de reputatie van Dynamx op het spel zetten. Met vastberadenheid  gingen we aan de slag. We betrokken Bas van der Zouwen bij het project. Bas, is een goeie technicus en handige gast met licht- en geluidstechniek. Heeft ervaring in de theaterwereld en is een vaste waarde bij het theater Peeriscoop in Gorinchem, bood ook zijn hulp aan om de boel samen met Jim van Full AVL in bedrijf te stellen. Met vereende krachten noem je zoiets, toch?

De data- en audiokabels vonden hun plek, de barkassa rinkelde op tijd en pinautomaten ook, de wifi zenders werkten en het wedstrijdsecretariaat hadden weer online toegang tot de uitslagensite van de KNVB. De patchkast werd op de juiste manier gestructureerd, en we waren precies op tijd klaar voor het grootste openingsfeest.

Lintje
Het werd een feest om nooit te vergeten met een All-Stars wedstrijd, Champions League voor de jongste jeugd, het uitreiken van het koninklijke lintje aan Ad Spruit, de vertrekkende voorzitter van de vereniging en een stampvolle kantine met blije mensen tot in de late uurtjes. Iedereen genoot en hing bij wijze van spreken aan de lampen. Na dit intense inwijdingsfeest van de kantine had de barcommissie nog enkele wensen en die hebben we afgelopen week in gevuld en afgerond. Dan doe je dat dan ook gewoon weer met elkaar, het Dynamx team en de mensen van de vereniging samen. 

Het Eerste aan de bak
Nu volgt nog even de volgende uitdaging, maar dat moet het eerste toch echt zelf doen. Dit seizoen handhaven in de hoogste klasse.