Ontmasker jouw partners in crime!

16 augustus 2016


Ik heb tijd een bedrijf gehad samen met twee compagnons. Het was voor mij, net als voor hen, mijn kindje en fantastisch om te doen. Maar na 5 jaar ben ik er toch mee gestopt. Wat heeft die stap mij opgeleverd? Door opnieuw te beginnen en mijn eigen onderneming op te richten ging ik weer doen wat ik leuk vind. Een bijzonder effect hiervan was dat ik, gewoon door mezelf te zijn, de klanten aantrok die bij ons passen. Echte partners in crime.

Het gaat om hoe je het aanpakt

Het leuke van relaties waarmee je echt als partner samenwerkt is dat je merkt dat je expertise ertoe doet. We zitten nu in een project waarbij ik eind vorig jaar al ben aangehaakt om mee te denken in de eerste ontwerpfase voor de beveiliging van een scholengemeenschap. In zo`n proces kan ik mijn kennis inzetten van begin tot eind van het project, samen met de collega`s van andere disciplines. Ieder z`n rol, ieder z`n ding, maar het doel van de klant is wat voorop staat. Dat is een mooie uitdaging en geeft me energie. Zoals bijvoorbeeld de planning. Dat is bij multidisciplinaire samenwerking niet altijd even gemakkelijk, dus werken we pragmatisch. Het brandpreventiesysteem in het weekend opbouwen bijvoorbeeld, zodat we gelijk kunnen testen zonder dat honderden leerlingen en hun docenten de school uit moeten. Al hadden die leerlingen dat vast wel leuk gevonden.

Met elkaar op deze manier iets realiseren, daar krijg ik een kick van. Proberen om meer te zijn dan alleen de uitvoerende partij; meedenken in de manier waarop we samen dingen doen. Proberen een partner te zijn van onze klanten. In die rol kan ik laten zien wie ik ben en waar ik samen met onze collega's voor sta. En elke keer als zo'n projectweer lukt en de waardering wordt uitgesproken wordt ik daar weer ontzetten blij van.