Dynamx bouwt mee aan grootste wasserij van Europa

7 oktober 2015


Langs de A2 ter hoogte van afslag Maarssen wordt de grootste linnengoed wasserij van Europa gebouwd in opdracht van Van der Kleij & Zn. Het pand is ongeveer 4 voetbalvelden groot en dient tevens dienst als geluidswal langs de A2.

Het gebouw wordt drie keer zo groot als het huidige wasserij in De Meern. Nu wordt er nog wekelijks 300.000 kilo textiel verwerkt, Dat wordt straks zo'n 1.000.000 kilo en is daarmee de grootste linnengoed wasserij van Europa.

Dynamx ICT heeft hierin haar aandeel en verzorgd de ICT infrastructuur en telecommunicatie voor de productiemachines en kantoorautomatisering. Er wordt een redundant backbone ring gerealiseerd met glasvezelkabels langs de diverse patchkasten die met elkaar in verbinding staan. zo worden worden de productiemachines beheert. Tevens mag Dynamx voor de firma Van der Kleij de telefooninstallatie leveren. Een geïntegreerd DECT systeem waardoor de medewerkers eenvoudig te bereiken zijn. Iets wat wel handig is een gebouw waarin je gemakkelijk kan verdwalen zo groot als dat het is.

Over twee weken worden de eerste tests uitgevoerd. Rond de jaarwisseling staat de oplevering gepland.