Ken jij de waarde van je risico?
30 maart 2016
Zoals je weet ben ik in 2012 DynamX begonnen om volgens mijn persoonlijke visie jou als klant te helpen met communicatie-oplossingen en beveiliging. Zo heb ik de afgelopen jaren een schat aan best practices verzameld, en die wil ik met je delen. De beste communicatie is volgens mij een persoonlijke dialoog, daarom start ik met een blog waarin ik twee keer per maand antwoord geef op veel gestelde vragen, tips geef, en interessante nieuwe ontwikkelingen met je deel op het gebied van communicatie-oplossingen en beveiligingssystemen.
In de regel komen klanten bij mij vanwege één van de twee volgende redenen. De verzekering eist dat je bepaalde veiligheidsmaatregelen treft, of er zijn calamiteiten voorgevallen waardoor je meteen actie wilt ondernemen om je bedrijfspand of terrein beter te beveiligen. En dan word je geconfronteerd met het hete hangijzer, hoe groot is het risico dat je loopt?
Boeven buiten houden, of diefstalpreventie?
Risico inschatten begint met weten wat je wilt beveiligen. Wat voor type bedrijf ben je?
1. Het overzichtelijke type: iedereen loopt binnen via de ingang en je komt altijd langs de receptie voor je verder het bedrijf binnen kunt stappen.
> De focus voor beveiliging van dit type bedrijven is “boeven buiten houden”. Vooral buiten kantooruren wanneer er niemand aanwezig is.
2. Het open type: denk bijvoorbeeld aan een bouwmarkt, tuincentrum, gemeentehuis of meubelzaak. Deze moeten toegankelijk zijn voor het publiek, iedereen loopt in en uit, onoverzichtelijk en wie wel of niet tot de medewerkers behoort is niet altijd te onderscheiden.
> Uitgangspunt voor beveiliging van dit type bedrijfspand is diefstal tegengaan.
Verborgen risico`s
Ongeacht welk type bedrijfspand en wat je wilt beveiligen is de belangrijkste vraag; Wat is de waarde van je risico? Je weet waarvoor je verzekerd bent, maar hoe lang kost het je om weer up en running te zijn na calamiteiten? Wat is dan de waarde van je gemiste productie? Dit zijn verborgen risico`s die vaak over het hoofd worden gezien. Zorg dat je ook deze risico's kent en geef ze een reële waarde, dan kun je beveiligen wat nodig is, niet meer en niet minder.
Lees hier meer tips om je bedrijfspand en terrein beter te beveiligen.