Je laatste IPhone

Je laatste IPhone…..? Ja! Je leest het goed. Misschien was het wel je allerlaatste IPhone die je net gekocht hebt en waar je zo super blij mee bent. Wees er maar zuinig op want het is nog maar de vraag of je over een paar jaartjes opnieuw een IPhone kunt kopen. Hoezo? Nou simpelweg omdat een IPhone in China wordt gemaakt.

Trek die kabels er maar uit

Ik heb het eerder al gemeld maar omdat het dit jaar echt gaat gebeuren vertel ik je nog een keer dat ISDN er écht uit gaat en hoe je jouw meterkast naar de cloud kunt verhuizen. Ik krijg er nog steeds veel vragen over en dat is ook niet zo gek. Er is de laatste jaren veel veranderd en communicatietechnologie blijft zich snel ontwikkelen. Daarom is het voor elke organisatie belangrijk om de best passende digitale systemen te gebruiken. Systemen die de organisatie en het werk ondersteunen en makkelijker maken.

​Who the f#ck is Jan Koopman?!

Het is woensdagochtend en ik word gebeld door een onbekend 06 nummer. Ik neem op en hoor: “Hallo, goeiemorgen. Ik sta hier met een levering voor jullie, maar er is niemand”. “Waar sta je?” vraag ik. “In Montfoort op het van Rooijenplein”, zegt de chauffeur tegen mij. Op de achtergrond hoor ik de motor van de vrachtwagen draaien. “Daar zitten we helemaal niet, dat moet een vergissing zijn”, antwoord ik en vraag aan hem wat hij dan bij zich heeft. “Ja, ik dacht al zoiets want ik sta hier bij een woonhuis en ik heb een machinewerkbank bij me”. “Een wat?!” vraag ik verontwaardigd. “Ja, besteld door Jan Koopman”, krijg ik als antwoord waarop ik zeg, “Die werkt niet bij ons”.

​Cowboy to Miami

Januari is alweer bijna voorbij en de eerste sneeuw is inmiddels gevallen. Sommigen maken zich nu op voor een weekje wintersportvakantie en anderen zijn druk met het boeken van een zomervakantie. ​ En ook de nieuwjaarsborrels waar we elkaar allemaal het allerbeste wensen zijn achter de rug. Ik ontmoette op één van die borrels een cowboy en droom nu over Miami....

​Haal het lokaal

Vorige week donderdagochtend zat ik aan het ontbijt met een groep ondernemers uit de Utrechtse Waarden in IJsselstein. Dat doen we al een paar jaar, we proberen elkaar te versterken met kennis en delen ervaringen. Het mooie is dat je elkaar daardoor gaat waarderen om wat je kan en om wie je bent. Nu mocht ik dit jaar die groep voorzitten en in mijn inleidende praatje van die ochtend vertelde ik dat de economie weer op volle toeren draait. Er wordt weer geld verdiend.

​Deadline

Ik zit vanavond tot laat nog te werken. Ik moet een prijsopgave af hebben voor tien uur morgenochtend, even doortrekken dus, je kent het vast wel. Ik zit op de bank achter mijn laptop om de begroting te maken voor deze grote klus. Een mooi project met ook “landsbelang” waarover ik verder niet veel kan of mag vertellen, maar wel heel gaaf! En er hangt best wat vanaf want als we deze klus krijgen betekent dat een mooi project voor volgend jaar wat best wel eens wat spin off kan opleveren.

​Nu “effe” serieus

Vandaag een berichtje aan velen van jullie die mij de laatste tijd veel vragen stellen over hoe het nu zit met dat ISDN gebeuren van KPN. Misschien is het een beetje saai en lees je liever over mijn belevenissen. Maar goed, voor een keertje vraag ik even serieus de aandacht.

​Bono

Volgende week treden de helden uit mijn jeugd, de rockband U2, op in de Johan Cruijff Arena. Omdat ik via internet geen kaartjes kon bemachtigen voor het concert in Nederland zijn we vorige maand uitgeweken naar Keulen en daar naar het concert gegaan. Nu was die show het eerste concert nadat de leadzanger Bono zijn stem kwijtraakte en vroegtijdig de show in Berlijn moest staken. Dat maakte dit concert wel weer extra bijzonder....

​De Reclameman

Ik kom net thuis na een drukke dag op het werk. Zoals het meestal gaat als ik thuiskom komt onze hond Happy mij begroeten met geblaf en een kwispelstaart, blij om me weer te zien. Ze is gitzwart met een gevaarlijk uitziende blaf maar valt toch echt in de categorie honden die inbrekers naar de pot met goud brengt dan dat ze in hun broekspijpen hangt. Nu wil het geluk dat ik deze avond heb ontdekt dat als het gaat om ongewenst bezoek, of in dit geval ongewenste bellers, op afstand houden wij toch wel een echte “waakhond” in huis hebben. Mijn zoon Rens heeft zo zijn geheel eigen methode om dit voor elkaar te krijgen….