​Deadline

Ik zit vanavond tot laat nog te werken. Ik moet een prijsopgave af hebben voor tien uur morgenochtend, even doortrekken dus, je kent het vast wel. Ik zit op de bank achter mijn laptop om de begroting te maken voor deze grote klus. Een mooi project met ook “landsbelang” waarover ik verder niet veel kan of mag vertellen, maar wel heel gaaf! En er hangt best wat vanaf want als we deze klus krijgen betekent dat een mooi project voor volgend jaar wat best wel eens wat spin off kan opleveren.

​Nu “effe” serieus

Vandaag een berichtje aan velen van jullie die mij de laatste tijd veel vragen stellen over hoe het nu zit met dat ISDN gebeuren van KPN. Misschien is het een beetje saai en lees je liever over mijn belevenissen. Maar goed, voor een keertje vraag ik even serieus de aandacht.

​Bono

Volgende week treden de helden uit mijn jeugd, de rockband U2, op in de Johan Cruijff Arena. Omdat ik via internet geen kaartjes kon bemachtigen voor het concert in Nederland zijn we vorige maand uitgeweken naar Keulen en daar naar het concert gegaan. Nu was die show het eerste concert nadat de leadzanger Bono zijn stem kwijtraakte en vroegtijdig de show in Berlijn moest staken. Dat maakte dit concert wel weer extra bijzonder....

​De Reclameman

Ik kom net thuis na een drukke dag op het werk. Zoals het meestal gaat als ik thuiskom komt onze hond Happy mij begroeten met geblaf en een kwispelstaart, blij om me weer te zien. Ze is gitzwart met een gevaarlijk uitziende blaf maar valt toch echt in de categorie honden die inbrekers naar de pot met goud brengt dan dat ze in hun broekspijpen hangt. Nu wil het geluk dat ik deze avond heb ontdekt dat als het gaat om ongewenst bezoek, of in dit geval ongewenste bellers, op afstand houden wij toch wel een echte “waakhond” in huis hebben. Mijn zoon Rens heeft zo zijn geheel eigen methode om dit voor elkaar te krijgen….

​Werk jij nog wel eens?

Inmiddels zijn wij alweer een dikke vier weken aan het werk. Omdat we net voor de vakantieperiode nog twee klussen binnen kregen ben ik momenteel ook weer druk in het veld want een paar collega’s zijn nog op vakantie. Weliswaar ben ik niet zo snel en handig meer als vroeger maar ik vind het wel hartstikke leuk. Weer een dolletje maken met de schilder; dat hij een wandje is vergeten te schilderen.Net zoals vroeger, toen ik ooit eens als monteur bij Terberg het vak mocht leren.

​The secret to a happier life in 6 words

“The secret to a happier life in six words: Lean to feel comfortable with uncertainty”. Ik denk dat dit mij niet altijd lukt, maar als ik en wij allemaal daar inderdaad een stukje van kunnen vinden en terug kunnen brengen in onze maatschappij ontstaat er ruime voor onverwachte ervaringen en belevenissen.

Op weg naar het Lido

We moeten opschieten, dat wil zeggen we willen opschieten maar mijn zoon houd er zijn eigen tempo op na. Hij is zestien en is de vorige avond gaan stappen met een klasgenoot die toevallig ook op het Griekse eiland Kos op vakantie is met zijn ouders. We zijn intussen al aan de late kant en dat is nogal irritant, vindt mijn jongste dochter van twaalf. We moeten de bus halen die ons naar het waterpark Lido gaat brengen. Daar heeft ze heel veel zin in en nu dreigt haar broer het te verpesten door net te laat te komen bij de bus. “Schiet op!” roept ze, met een pets erachter aan om haar woorden kracht bij te zetten.

Vakantiebezetting

Doordat er tijdens de vakantieperiode onverwacht nogal wat projecten in de uitvoering doorlopen en daarvoor al wat vakanties van onze collega’s gepland waren, zijn we niet altijd op kantoor aanwezig en staat de telefoon soms doorgeschakeld naar iemand van ons op de klus. Het kan dus zo zijn dat u ons niet direct telefonisch te pakken krijgt of dat het beantwoorden van berichten per mail of WhatsApp iets langer duurt dan u van ons gewend bent.

​Stanislav Petrov

Wie kent hem niet, Stanislav Petrov. Een man die zevenenzeventig jaar oud is geworden en vorig jaar is gestorven. Ik denk dat vele hem niet kennen. Ik had ook nog nooit van hem gehoord, tot een paar weken terug toen ik even een pauzeavondje thuis had en ..