Op weg naar het Lido

We moeten opschieten, dat wil zeggen we willen opschieten maar mijn zoon houd er zijn eigen tempo op na. Hij is zestien en is de vorige avond gaan stappen met een klasgenoot die toevallig ook op het Griekse eiland Kos op vakantie is met zijn ouders. We zijn intussen al aan de late kant en dat is nogal irritant, vindt mijn jongste dochter van twaalf. We moeten de bus halen die ons naar het waterpark Lido gaat brengen. Daar heeft ze heel veel zin in en nu dreigt haar broer het te verpesten door net te laat te komen bij de bus. “Schiet op!” roept ze, met een pets erachter aan om haar woorden kracht bij te zetten.

Vakantiebezetting

Doordat er tijdens de vakantieperiode onverwacht nogal wat projecten in de uitvoering doorlopen en daarvoor al wat vakanties van onze collega’s gepland waren, zijn we niet altijd op kantoor aanwezig en staat de telefoon soms doorgeschakeld naar iemand van ons op de klus. Het kan dus zo zijn dat u ons niet direct telefonisch te pakken krijgt of dat het beantwoorden van berichten per mail of WhatsApp iets langer duurt dan u van ons gewend bent.

​Stanislav Petrov

Wie kent hem niet, Stanislav Petrov. Een man die zevenenzeventig jaar oud is geworden en vorig jaar is gestorven. Ik denk dat vele hem niet kennen. Ik had ook nog nooit van hem gehoord, tot een paar weken terug toen ik even een pauzeavondje thuis had en ..

​Verrassing!

Het leuke van ons werk is het onverwachte. Dat kan van alles zijn. De afgelopen maanden zijn we bijvoorbeeld druk geweest met een project in Amsterdam waar de omstandigheden verre van optimaal waren. Zo’n project waarbij je moet starten terwijl de engineering eigenlijk nog tijd nodig heeft.

Zomerzonnetje

De afgelopen week had ik het rijk alleen. Mijn vrouw was met de kids en met haar beide zussen, zwager en schoonmoeder een weekje naar Corfu. En nee, ik ben dit keer niet mee, want ik behoor tot de categorie "veertig procent" Nederlanders.​

De kleindochter van Lies

Lies gaat op 7 juni aanstaande voor de derde keer de Alpe d`Huzes op fietsen en hij doet dat met één doel voor ogen. Hij is een gewone kerel met het hart op de juiste plek en met een bijzonder verhaal. Onder het genot van een kop koffie vertelde hij mij over zijn kleindochter, iets wat ik graag met je wil delen…

​Lekker eigenwijs

Waar het om gaat is dat de wijze waarop jij je onderneming neerzet past bij wie jij bent. Zo wordt het verschil gemaakt, zo worden opdrachten verdeeld, én hebben we allemaal werk omdat we lekker eigenwijs blijven.

Buffon

Hij is veertig jaar en bedrijft nog steeds topsport op het hoogste niveau, hij is één van mijn grote voetbalhelden, Gianluigi Buffon. Maar helden verdwijnen, zou er opnieuw een speler stoppen waar ik zoveel waardering en respect voor heb? Ik hoop het niet.

Topsport

De olympische winterspelen zijn begonnen. Wat mij opvalt is dat veel mensen iets van die sportprestaties vinden. Allemaal praten ze over resultaten alsof een topprestatie komt aanwaaien. Ik weet inmiddels wel beter. Topsport bedrijven is een kunst en dat moet je lichaam maar kunnen en willen.