Poorya, de zoon van Jawid

In mei van dit jaar werd ik gebeld door Mathijs, een Limburger en hele goede kennis van me die in de buurt van Montfoort woont. We kennen elkaar al een paar jaar en helpen elkaar met ondernemen door kennis en ervaringen te delen. Hij belde me op om het verhaal van Jawid te vertellen.

Leermomentje

In de zomermaanden ben ik er bijna drie maanden tussenuit geweest, eenvoudigweg omdat het gewoon niet ging. Inmiddels ben ik deels weer aan het werk. Veelal in de ochtenden en met beperkte tijd om te besteden moet ik nog steeds selectief zijn in wat ik kan oppakken.

Vakantie

Afgelopen maandag was het zo ver, mijn “vakantie” begon. Ik zat er al een poosje op te wachten en was aan het aftellen. Althans zo werd er de week ervoor op het werk nog even met me gedold door de jonge gasten die bij ons rondlopen. “Hij gaat er zomaar even 6 weken tussenuit, lekker helemaal niks doen”.

Het ruime sop

Het komende jaar jaagt Kees zijn grote liefde na…… Zeilen! Hij kiest het ruime sop en niet zomaar voor een weekendje over de golven van de Zuiderzee of de Wadden. Kees gaat een rondje om de wereld zeilen.

Je laatste IPhone

Je laatste IPhone…..? Ja! Je leest het goed. Misschien was het wel je allerlaatste IPhone die je net gekocht hebt en waar je zo super blij mee bent. Wees er maar zuinig op want het is nog maar de vraag of je over een paar jaartjes opnieuw een IPhone kunt kopen. Hoezo? Nou simpelweg omdat een IPhone in China wordt gemaakt.

Trek die kabels er maar uit

Ik heb het eerder al gemeld maar omdat het dit jaar echt gaat gebeuren vertel ik je nog een keer dat ISDN er écht uit gaat en hoe je jouw meterkast naar de cloud kunt verhuizen. Ik krijg er nog steeds veel vragen over en dat is ook niet zo gek. Er is de laatste jaren veel veranderd en communicatietechnologie blijft zich snel ontwikkelen. Daarom is het voor elke organisatie belangrijk om de best passende digitale systemen te gebruiken. Systemen die de organisatie en het werk ondersteunen en makkelijker maken.

​Who the f#ck is Jan Koopman?!

Het is woensdagochtend en ik word gebeld door een onbekend 06 nummer. Ik neem op en hoor: “Hallo, goeiemorgen. Ik sta hier met een levering voor jullie, maar er is niemand”. “Waar sta je?” vraag ik. “In Montfoort op het van Rooijenplein”, zegt de chauffeur tegen mij. Op de achtergrond hoor ik de motor van de vrachtwagen draaien. “Daar zitten we helemaal niet, dat moet een vergissing zijn”, antwoord ik en vraag aan hem wat hij dan bij zich heeft. “Ja, ik dacht al zoiets want ik sta hier bij een woonhuis en ik heb een machinewerkbank bij me”. “Een wat?!” vraag ik verontwaardigd. “Ja, besteld door Jan Koopman”, krijg ik als antwoord waarop ik zeg, “Die werkt niet bij ons”.

​Cowboy to Miami

Januari is alweer bijna voorbij en de eerste sneeuw is inmiddels gevallen. Sommigen maken zich nu op voor een weekje wintersportvakantie en anderen zijn druk met het boeken van een zomervakantie. ​ En ook de nieuwjaarsborrels waar we elkaar allemaal het allerbeste wensen zijn achter de rug. Ik ontmoette op één van die borrels een cowboy en droom nu over Miami....

​Haal het lokaal

Vorige week donderdagochtend zat ik aan het ontbijt met een groep ondernemers uit de Utrechtse Waarden in IJsselstein. Dat doen we al een paar jaar, we proberen elkaar te versterken met kennis en delen ervaringen. Het mooie is dat je elkaar daardoor gaat waarderen om wat je kan en om wie je bent. Nu mocht ik dit jaar die groep voorzitten en in mijn inleidende praatje van die ochtend vertelde ik dat de economie weer op volle toeren draait. Er wordt weer geld verdiend.