Een stok om mee te slaan

Begin vorige maand hadden we leuk bezoek bij ons op kantoor. Zoals je misschien wel eerder hebt gelezen maak ik deel uit van een groepje ondernemers wat regelmatig bij elkaar komt om ervaring uit te wisselen en deze keer kwam iedereen bij ons in Montfoort. We hebben dan vaak ook een gastspreker en op deze middag was Lucas Dols te gast. Hij vertelde ons zijn bijzondere verhaal, over plaatsen waar jij en ik liever niet komen en hoe muziek daar het verschil maakt…..

Appeltje voor de dorst

Afgelopen weekend stond ik op een gezellig feestje van een buurvrouw die jarig was toen ik een fruitteler sprak. Het gesprek begon met hoe hij samen met zijn vrouw op het feest terechtkwam:  “Via mijn vrouw, zij en de jarige waren vroeger collega’s”. Vervolgens ging het over zijn gezin, kinderen en wat later over appels en peren. Hij vertelde …..

Vetlucht en muziek

En dan is het bijna Kerst. Lekker om tussen kerst en de jaarwisseling even een weekje niets te hoeven of te moeten. Wie herkent dat niet? De dagen voor de kerst moet er vaak nog van alles afgemaakt worden, opleveringen van projecten, verhuizingen die gepland zijn en ga zo maar door. Gek genoeg lukt het ook altijd

Poorya, de zoon van Jawid

In mei van dit jaar werd ik gebeld door Mathijs, een Limburger en hele goede kennis van me die in de buurt van Montfoort woont. We kennen elkaar al een paar jaar en helpen elkaar met ondernemen door kennis en ervaringen te delen. Hij belde me op om het verhaal van Jawid te vertellen.

Leermomentje

In de zomermaanden ben ik er bijna drie maanden tussenuit geweest, eenvoudigweg omdat het gewoon niet ging. Inmiddels ben ik deels weer aan het werk. Veelal in de ochtenden en met beperkte tijd om te besteden moet ik nog steeds selectief zijn in wat ik kan oppakken.

Vakantie

Afgelopen maandag was het zo ver, mijn “vakantie” begon. Ik zat er al een poosje op te wachten en was aan het aftellen. Althans zo werd er de week ervoor op het werk nog even met me gedold door de jonge gasten die bij ons rondlopen. “Hij gaat er zomaar even 6 weken tussenuit, lekker helemaal niks doen”.

Het ruime sop

Het komende jaar jaagt Kees zijn grote liefde na…… Zeilen! Hij kiest het ruime sop en niet zomaar voor een weekendje over de golven van de Zuiderzee of de Wadden. Kees gaat een rondje om de wereld zeilen.

Je laatste IPhone

Je laatste IPhone…..? Ja! Je leest het goed. Misschien was het wel je allerlaatste IPhone die je net gekocht hebt en waar je zo super blij mee bent. Wees er maar zuinig op want het is nog maar de vraag of je over een paar jaartjes opnieuw een IPhone kunt kopen. Hoezo? Nou simpelweg omdat een IPhone in China wordt gemaakt.

Trek die kabels er maar uit

Ik heb het eerder al gemeld maar omdat het dit jaar echt gaat gebeuren vertel ik je nog een keer dat ISDN er écht uit gaat en hoe je jouw meterkast naar de cloud kunt verhuizen. Ik krijg er nog steeds veel vragen over en dat is ook niet zo gek. Er is de laatste jaren veel veranderd en communicatietechnologie blijft zich snel ontwikkelen. Daarom is het voor elke organisatie belangrijk om de best passende digitale systemen te gebruiken. Systemen die de organisatie en het werk ondersteunen en makkelijker maken.