Software voorkomt inbraak en schade;
Indringers in de smiezen


10 juni 2016

In mijn laatste blog meldde ik al hoe enthousiast ik ben geworden van de nieuwste slimme camera's en beveiligingssoftware. Ze kunnen mensen tellen, looproutes volgen en je automatisch notificeren. Met de nieuwste software kun je ook speakers of een megafoon installeren en koppelen. Ongewenste bezoekers kan je op die manier door een geautomatiseerd bandje, of “real life” aanspreken via dit beveiligingssysteem. Wil je meer doen met preventieve beveiliging? Lees dan verder.


Beveiliging in verschillende niveaus

Als je kijkt naar de beveiliging die je nodig hebt, probeer het dan in zones onder te verdelen kijkend naar het risico dat je loopt bij calamiteiten. Denk in “beveiligingsschillen” om het risico heen en bouw je beveiliging op die manier op:

  1. Preventieve schil: beveiliging in combinatie met hekwerken en natuurlijke barrières als sloten en muren om onbedoelde bezoekers buiten te houden ter hoogte van de erfafscheiding.
  2. Reactieve schil: indringers zijn binnen op het terrein maar het risico is nog te overzien.
  3. Waardeschil: indringers zijn binnen in het gebouw. Als door deze laag wordt binnen gedrongen loop je het grootste risico op verlies van waarde.

Slimme camera's als preventiemiddel voorkomt schade

Je kunt je pand op verschillende niveaus beveiligen, door slimme camera's te gebruiken is nu ook preventieve beveiliging eenvoudig haalbaar voor een relatief lage investering. Het is nu een stuk gemakkelijker en effectiever te realiseren dan pakweg 3 jaar geleden. Het potentiele risico op inbraakschade en vandalisme wordt teruggedrongen en de pakkans wordt groter omdat je er sneller bij bent. Camera's in combinatie met beveiligingssoftware kunnen beweging detecteren en direct een melding verzenden zodat je snel actie kunt (laten) ondernemen. Het voorkomt een hoop ellende en rompslomp met schade afhandeling. Daar wordt u maar ook de verzekeraar blij van.

Nieuw:
Wil je indringers ook direct afschrikken?

Je kunt megafoons koppelen aan je camera's via je IP netwerk, zo heb je boeven niet alleen bijtijds in de gaten maar kun je ze ook meteen even melden dat je ze in de smiezen hebt en ze wel kunnen inpakken en wegwezen!