Nieuwe animatiestudio voor Amsterdamse Submarine

29 juni 2016


Hit Entertainment, een dochteronderneming van Mattel, bekend van Bob de Bouwer ™ en Thomas & Friends ™, hebben Submarine gekozen om het ontwerp en productie van een grote en nieuwe animatie-serie "WellieWishers".


De serie "WellieWishers" deel van het merk American Girl Mattel, zal bestaan uit 26 afleveringen. De serie richt zich op de doelgroep van meisjes tussen vijf en zeven jaar.

Submarine producenten Bruno Felix en Femke Wolting zijn zeer verheugd te zijn gekozen om deze nieuwe animatie-serie te produceren. “Nederland heeft een groot aantal goede ontwerpers. Daarom kunnen we het aan en hebben we de order gekregen. Daarnaast kan deze serie de industrie een enorme impuls te geven. Voor ons betekent het dat we moeten uitbreiden met onze capaciteit.

Laura Bouwmeester, office manager van Submarine: “Om dat mogelijk te maken hebben we Dynamx Montfoort gevraagd de ICT infra en werkomgeving te realiseren in een deel van de filmzaal in het oude Pathologisch Laboratorium aan de Arie Biemonstraat te Amsterdam. Dat moet eind juni klaar want op 4 juli staan er 30 extra animatoren te trappelen om te beginnen”.

Theo van Schaik, uitvoerder van Dynamx: “Het is hier en daar even improviseren want we hebben maar 3 weken de tijd, maar Laura weet goed wat ze wil. Dat is fijn, want kunnen we korte lijntjes houden en alles op tijd klaar hebben”.

Meer over Submarine:
Submarine is een Emmy Award-winnende productie studio, gespecialiseerd in animatie series, speelfilms, documentaires en interactieve producties. Door middel van een stabiel netwerk en succesvolle internationale producties, heeft Submarine zijn naam in de internationale arena gevestigd. Voorbeelden van vroeger geproduceerde animatie-series zijn de Emmy genomineerde Ask Lara!, Kika & Bob en Picknick with Cake. Submarine werd opgericht in 2000 door Femke Wolting en Bruno Felix en is gevestigd in Amsterdam en Los Angeles.

Kijk ook op www.submarine.nl