De nieuwste noodverlichting onderhoudt zichzelf!

1 juli 2016


Je bent tegenwoordig verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen je gebouw. Niet alleen voor werknemers maar ook voor bezoekers die over de vloer komen. Een belangrijk onderdeel van de veiligheid in je gebouw is noodverlichting. Wat heb je nodig en hoe kun je gemakkelijk en zonder dat het je veel tijd kost je noodverlichting controleren?

Slimme armatuur voor noodverlichting

Elke ondernemer of facilitair manager is er wel bekend mee, of je ze nou alleen maar ziet hangen of zelf het onderhoud doet, die lampjes met pictogrammen als “nooduitgang” boven de deur kennen we allemaal. Belangrijke noodverlichting die in elk gebouw aanwezig moet zijn, en dus gecontroleerd en onderhouden moet worden. De afgelopen weken heb ik het gehad over slimme beveiligingssoftware en ook op het gebied van noodverlichting zijn er natuurlijk leveranciers die innovatieve oplossingen bieden. Ik neem je kort mee in de functionaliteit van de nieuwste noodverlichtingsarmatuur en software.


Besparen op energie- en onderhoudskosten

Met de nieuwste armatuur kun je een heel stuk ontzorgt worden als het gaat om het onderhoud van je noodverlichting. Ten eerste zijn de nieuwe led peertjes zeker drie keer zo zuinig als de verouderde peertjes, vroeger moest je er zo`n 18 watt in steken waar je nu genoeg hebt aan een led peertje van 6 watt. En met de nieuwste software is al je noodverlichtingsarmatuur met elkaar verbonden via een draadloos netwerk. Het systeem controleert vervolgens zelf of peertjes nog goed functioneren, of de batterij nog werkt, en het maakt een rapport van verzamelde gegevens. Zo heb je een geautomatiseerd stukje onderhoud, zonder dat je nog rondjes hoeft te lopen én met inzicht in de onderhoudsgegevens. Als je dit ook nog combineert met je brandmeldinstallatie en de rest van je bedrijfsbeveiliging kun je op lange termijn flink kosten besparen.