Bel 112

Afgelopen week zijn we gestart met een opdracht voor een nieuwe klant in Haarlem. Een klus die we er eigenlijk helemaal niet bij konden hebben, en die ons toch werd gegund.

Onderweg

Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. Een gedenkwaardig moment was aangebroken. Hierdoor waren er mixed emotions bij de mannen die het werk bij u komen maken. Aan de ene kant een jubel stemming en aan de andere kant een randje rouw, want je laat toch je oude vertrouwde Volkswagen bus achter. Afscheid nemen doet nu eenmaal pijn. Loslaten daar gaat het om. Je moet daar overheen stappen, en dat valt niet altijd mee.

Kale mannen

Deze week hebben wij in Amsterdam een kantoor renovatie, in een extreem kort tijdsbestek afgerond. Het is een kleurrijk opgepimpte hippe tent geworden voor een theologisch genootschap. Het was namelijk een troosteloos en grauw leegstaand kantoor wat we samen met een legertje bekwame mannen hebben opgeknapt . Mannen die dat kunnen. Mannen met een kale kop…

Een geboortekaartje

Soms, als je even geen idee hebt waarover je een verhaaltje moet dichten, ontvang je zomaar en onverwacht in een persoonlijk berichtje de juiste inspiratie. Zo ontving ik op de terugweg naar huis een bericht over een geboorte met daarbij een bedankje. Daar word ik dan heel blij van. Je vergeet in één keer helemaal dat je een drukke dag hebt gehad en je komt weer fris en voldaan thuis. Dat is waarvoor je het doet…

Wilt u rood, wit of blauw?

Zo, daar zit je dan met je goede gedrag. Het is nog nooit zo druk geweest op de zaak als de afgelopen tijd. De komende weken zal het niet anders zijn, en dan gebeurt dit! Dit is iets waarvoor ik eigenlijk helemaal geen tijd heb.

​De bushalte

Afgelopen vrijdag reed ik voor een klant van me naar Barendrecht om een opname te doen, en indien mogelijk direct het probleem te verhelpen. Deels is dat gelukt, en deels ook niet, simpelweg omdat er een timmerman bij moet komen om iets van een deur af te schaven zodat deze goed in het slot valt bij een brandmelding.

“Dag vriend”

Omdat werk soms verbleekt bij dat wat echt belangrijk is, deze week een blog over vriendschap en afscheid nemen…

Griekse gastvrijheid, trots en tragedie

Een week geleden ben ik met mijn gezin vroeg opgestaan, we zijn met de auto naar Eindhoven Airport gereden en op het vliegtuig naar Kos, Griekenland gestapt. Drie dagen daarvoor is daar nog een aardbeving geweest. De taxichauffeur die ons naar het haventje van Mastichari bracht verteld dat hij toen een rit had en dacht dat z’n auto wat last had van zijwind.

​Zo gek zijn die Romeinen nog niet

Het is eigenlijk bijna alle jaren zo dat wij net voor de zomervakantie een giga drukte ervaren om alles af te krijgen. Opleveringen van gebouwen en klussen zijn vaak net voor de vakanties, de paas- of pinkstervakantie en de kerstdagen.