​Lekker eigenwijs

Waar het om gaat is dat de wijze waarop jij je onderneming neerzet past bij wie jij bent. Zo wordt het verschil gemaakt, zo worden opdrachten verdeeld, én hebben we allemaal werk omdat we lekker eigenwijs blijven.

Buffon

Hij is veertig jaar en bedrijft nog steeds topsport op het hoogste niveau, hij is één van mijn grote voetbalhelden, Gianluigi Buffon. Maar helden verdwijnen, zou er opnieuw een speler stoppen waar ik zoveel waardering en respect voor heb? Ik hoop het niet.

Topsport

De olympische winterspelen zijn begonnen. Wat mij opvalt is dat veel mensen iets van die sportprestaties vinden. Allemaal praten ze over resultaten alsof een topprestatie komt aanwaaien. Ik weet inmiddels wel beter. Topsport bedrijven is een kunst en dat moet je lichaam maar kunnen en willen.

Jachthaven Marnemoende

​Pling! Een berichtje komt binnen op mijn smartphone. Het is vandaag 30 januari. De verjaardag van mijn zoon Rens, en hij is 16 geworden. Het bericht staat in de groepsapp van ondernemerskring DOUW. Het is een foto van een plek die ik goed ken, en niet ver van mijn ouderlijk huis vandaan genomen.

Goud Waard

Tja daar sta je dan met je opleiding MTS elektrotechniek en 30 jaar ervaring. Alle klanten vandaag weer gesproken, de planning voor morgen op orde gebracht en de nodige bestellingen gedaan. Alles goed geregeld, en onder controle, denk je.

One Hundred and Eighty!

Het is nieuwjaar en wat is er nu mooier dan weer fris en met volle inzet de kansen die op je afkomen aan te grijpen? Wat is er nog weer mooier dan dat? Nou, op de dag voor oudjaar plannen maken voor het nieuwe jaar, want van uitstel komt afstel.

Bel 112

Afgelopen week zijn we gestart met een opdracht voor een nieuwe klant in Haarlem. Een klus die we er eigenlijk helemaal niet bij konden hebben, en die ons toch werd gegund.

Onderweg

Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. Een gedenkwaardig moment was aangebroken. Hierdoor waren er mixed emotions bij de mannen die het werk bij u komen maken. Aan de ene kant een jubel stemming en aan de andere kant een randje rouw, want je laat toch je oude vertrouwde Volkswagen bus achter. Afscheid nemen doet nu eenmaal pijn. Loslaten daar gaat het om. Je moet daar overheen stappen, en dat valt niet altijd mee.

Kale mannen

Deze week hebben wij in Amsterdam een kantoor renovatie, in een extreem kort tijdsbestek afgerond. Het is een kleurrijk opgepimpte hippe tent geworden voor een theologisch genootschap. Het was namelijk een troosteloos en grauw leegstaand kantoor wat we samen met een legertje bekwame mannen hebben opgeknapt . Mannen die dat kunnen. Mannen met een kale kop…