One Hundred and Eighty!

Het is nieuwjaar en wat is er nu mooier dan weer fris en met volle inzet de kansen die op je afkomen aan te grijpen? Wat is er nog weer mooier dan dat? Nou, op de dag voor oudjaar plannen maken voor het nieuwe jaar, want van uitstel komt afstel.

De pijlen richten

Bij mij gaat het meestal misals ik denk: “Dat ga ik morgen wel regelen”, dan komt er vaak niets van terecht. Niet uit onwil, maar gewoon omdat je het door de dagelijkse beslommeringen uitstelt. Of, nog beroerder, het moment komt nimmer meer voorbij. Afgelopen week hoorde ik weer een triest verhaal over die vreselijke ziekte met de letter “K”.Ik dacht gelijk, voor dit jaar gaan we het even anders doen, we gaan niet uitstellen, maar we gaan darten! De pijlen richten op dagen waar je bij wilt zijn. Maar dan ook echt One Hundred and Eighty gooien! Of zoals Joep, een maatje van me, pas geleden riep: “Mooie herinneringen moet je plannen en gaan maken!”.

De doelen

Dus heb ik de agenda erbij gepakt en ben gaan darten. ‘Amstel Live’ is het eerste evenement wat op stapel staat. Een feestje in de grootste kroeg van Nederland: Ahoy Rotterdam, en zo is het. Als je er nog nimmer geweest bent: “wij van WC-eend adviseren Amstel Live! J”. Daarna heb ik de pijltjes gegooid op het carnaval begin Februari. Tja, dat heb je nu eenmaal als je in Montfoort zit. Je hebt het toch een beetje in je DNA. In Maart ga ik een belofte aan mijn zoon inlossen. Afgelopen jaar had ik beloofd samen naar een voetbalmatch in Engeland te gaan. Daar is dus helemaal niets van terecht gekomen vanwege het niet plannen en denken: “het komt volgende week wel…”. In April gaan we met het werk aan de bak en is er even niets gepland. Maar begin Mei, met de Hemelvaart, dan trekken we de motorfiets uit de schuur en stellen we de navigatie in op de Vogezen. Via Bitburg en Trier maken we een mooi rondje en dan gaan we weer terug naar huis. In Juni hebben we wat muziekfestivals in de buurt en na de te verwachten zomerdrukte op het werk, gaan we eind Juli twee weekjes uitrusten in Italië of Griekenland. Als we daarvan terugkomen zijn we in Augustus beland en mooi op tijd voor de jaarmarkt en de 24 uur van Montfoort. September is de maand vol van familieverjaardagen en Appelpop in Tiel. En op 5 Oktober is mijn oudste dochter jarig en bezoeken we halverwege de maand “die oktoberfeste” op de Plaats in Montfoort. Zo komen we die Oktobermaand ook weer door. In November komt Sinterklaas aan en zijn we druk met surprises en gedichten maken. In December deelt de Sint dat allemaal dan weer uit. We ronden alle projecten af, want het zal net als dit jaar allemaal opgeleverd moeten worden voor de kerstdagen. Op oudejaarsdag bak ik met mijn jongste dochter de oliebollen en appelflappen weer bruin en knallen we het jaar weer uit.

Poeh wat een jaar gaat het worden zeg. Als je het zo leest, lijkt het jaar alweer voorbij, maar ik heb er zin. “Bulls eye” of “One Hundred and Eighty” het wordt een mooi jaar! Werk als het moet, maar vergeet vooral niet te genieten!

Ik wens jullie allemaal de allerbeste wense, een goede gezondheid en een mooi 2018 toe, cheers!