"Nooit meer voor paal staan"

29 november

Veiligheid in Beweging: "Nooit Meer Voor Paal Staan"
Brandweer Uden, bestaande uit een team van 38 enthousiaste vrijwilligers, staat bekend om hun toewijding aan de lokale gemeenschap. Deze brandweerhelden, die naast hun reguliere dagelijkse bezigheden dienst doen, vormen een essentieel onderdeel van de veiligheidsinfrastructuur van Uden. In dit artikel werpen we een blik op hoe Dynamx heeft bijgedragen aan het optimaliseren van de aanrijroute van Brandweer Uden door middel van een innovatief systeem: de C2000-aangestuurde poller.

Vrijwilliger zijn bij Brandweer Uden is meer dan een extraatje naast een reguliere baan; het is een toewijding aan de gemeenschap. Het team van vrijwilligers, afkomstig uit diverse beroepsgroepen, deelt één gemeenschappelijk doel: lokale hulp bieden onder niet-alledaagse omstandigheden. Met wekelijkse oefenavonden op maandagavond blijven ze paraat, en hun voertuigen - twee tankautospuiten, een waterwagen, en een autoladder - zijn goed voor zo'n 270 uitrukken per jaar.

Dynamx en de aanrijroute Optimalisatie
Een essentieel onderdeel van de brandweeractiviteiten is de vlotte en veilige toegang tot locaties waar dringende interventie nodig is. Hier komt de innovatieve oplossing van Dynamx om de hoek kijken. In samenwerking met Brandweer Uden heeft Dynamx de poller die in de aanrijroute zit kunnen koppelen aan het geavanceerde C2000 systeem. Bij de uitruk zakt de hydraulische poller in de weg, zodat de aanrijroute vrij toegankelijk is.

15.jpg


Wat is een Poller?
Een poller is een stevige paal in het midden van de weg die, indien nodig, naar beneden kan zakken om doorgang te verlenen. In het geval van Brandweer Uden speelt deze poller een cruciale rol op de route richting XXX, waar het verkeer normaliter wordt geblokkeerd.

"Nooit Meer Voor Paal Staan"
Met het bedenken van deze oplossing heeft Dynamx bijgedragen aan veiligheid en efficiëntie, waarmee de brandweer van Uden zeker tijdwinst gaat behalen bij toekomstige meldingen. 
Kortom, door Dynamx staat de Brandweer Uden nooit meer voor paal.