Een geboortekaartje

Soms, als je even geen idee hebt waarover je een verhaaltje moet dichten, ontvang je zomaar en onverwacht in een persoonlijk berichtje de juiste inspiratie. Zo ontving ik op de terugweg naar huis een bericht over een geboorte met daarbij een bedankje. Daar word ik dan heel blij van. Je vergeet in één keer helemaal dat je een drukke dag hebt gehad en je komt weer fris en voldaan thuis. Dat is waarvoor je het doet….

De koeien in de wei

Als je onze blogs regelmatig leest weet je wellicht dat we in onze wijk buurtboertjes hebben die de natuur en buitenboel bij houden. Ze maaien het gras, baggeren de sloten en zorgen goed voor hun dieren. Ze laten hun dieren “weien”, hierdoor hoeven ze het gras gedurende de zomer nooit te maaien. Ik heb wel eens meer over hen geschreven, over boer Richard en zijn vader Piet. Wanneer jij wakker wordt staan zij al de dieren in de wei te tellen en kijken ze of alles gaat zoals het hoort te gaan. De zorg en liefde voor hun dieren, is gelijk aan een moeder die voor haar kinderen zorgt.

Persoonlijk bericht

Het is dan mooi als je ze een keer kan helpen met het installeren van een cameraatje in de stal. Voor mij is dat niet echt iets bijzonders om te doen, maar dat wordt het wel als je vervolgens een mailtje en foto’s krijgt zoals eerder deze week:

Hallo Rob,

Hierbij willen wij even laten weten dat wij dankzij de door jou geleverde camera niet ‘s-nachts ons bed hebben hoeven verlaten om te gaan kijken of er al een kalfje geboren ging worden.

En dat heeft ons minimaal 14 nachten extra nachtrust opgeleverd.

Het kalfje was namelijk 2 weken te laat.

Maandagmorgen zagen wij, via de camera, dat we er heel snel naartoe moesten gaan. Binnen een half uur was het er.

Nogmaals, bedankt.

Vriendelijke groeten van Richard, Piet en Wilma de Bruin.


Zo simpel kan het zijn om het geluk te ervaren. Om te ervaren dat je iets toevoegt, iets betekenen kan. Het geeft een heerlijk en blij gevoel en de dag kan afsluiten!

Dankjulliewel.