Wilt u rood, wit of blauw?

Zo, daar zit je dan met je goede gedrag. Het is nog nooit zo druk geweest op de zaak als de afgelopen tijd. De komende weken zal het niet anders zijn, en dan gebeurt dit! Dit is iets waarvoor ik eigenlijk helemaal geen tijd heb.

Kerels en risico’s

Ik ben afgelopen vrijdag gezellig met de business to business club van onze lokale voetbalvereniging MSV op pad geweest. Met zo'n man of vijfentwintig hebben we een wedstrijdje drakenboot gehouden in Oudewater, en hebben we vergaderd over het aankomend honderdjarig bestaan van de vereniging. Om het varen in een drakenboot onder de knie te krijgen kregen we een clinic in een smalle boot met alle gevaren van dien. De instructrice die de clinic verzorgde waarschuwde ons nog, het is een instabiele boot dus stap rustig in. We moesten twee aan twee tegen de rand van de boot zitten en allemaal roeien, dus niet in je eentje aan een kant. Op die manier zou de drakenboot niet omslaan en zouden we geen nat pak halen. Maar wat bleek? Er zijn waren nog meer risico’s.

Bij mij in de boot lukte het iemand om een onbreekbaar geachte carbon paddel te breken. Deze kerel, John de H. een slager, had gewoon "grote klauwen" en was sterker dan carbon. En dat gebeurde toevallig bij mij in de boot. Nu is dat incident op zich niet zo`n probleem, maar het risico om te verliezen van de andere drakenboot was dat natuurlijk wel. De kans om de roeiwedstrijd te verliezen neemt namelijk behoorlijk toe als je een mannetje minder hebt. En uiteraard wil je absoluut niet verliezen want dat moet je dan nog tijden aanhoren. Allemaal risico's waar je als ondernemer tijdens een uitje in je vrije tijd aan wordt blootgesteld. Als je dan aan het einde van die avond weer naar huis fietst zonder dat je iets ernstigs is overkomen, anders dan een nat gespetterd shirt of een borreltje aan de maat, kun je stellen dat het allemaal best goed is afgelopen...

Het kleine hoekje….

Maar ja, zoals Saskia en Serge in de jaren `70 al zongen, de grootste risico’s zitten in de kleine dingen. Meestal gaat het om iets lulligs, iets waar je niet echt een stoer verhaal bij hebt. Zoiets als een misstap maken terwijl je middenin de nacht de trap op loopt. Dan zit je een dag later in de gipskamer met een zwaar gekneusde kleine teen en een gebroken middenvoetsbeentje. En word je de vraag gesteld: "Wilt u rood, wit of blauw verband om uw gips?".

Een klein geluk bij een ongeluk: nu willen mijn kids wél met me op de selfie. Dat lukt me normaal nooit…...