Brandveiligheid en branddetectie

Altijd rustig.

Wat wij doen

Je bent als eigenaar of gebruiker van een pand verantwoordelijk voor de brandveiligheidsmaatregelen die noodzakelijk zijn om de veiligheid van medewerkers en de omgeving te kunnen waarborgen. Het zijn regels waar je van op de hoogte hoort te zijn maar niet dagelijks mee bezig bent. Dynamx ondersteunt hierin, niet alleen met onderhoud, installatie en implementatie van systemen maar ook met de communicatie richting overheid. Gediplomeerde specialisten stellen een programma van eisen (PvE) op en ontwerpen de brandmeldinstallatie voor het gebouw.

Dynamx Beveiliging is een Kiwa / NCP en CCV erkend brandmeldinstallatie- en onderhoudsbedrijf.
Wij zijn gespecialiseerd in de systemen van o.a. Ajax F serie / NSC, Hertek en TEF.


Heb je verbouwings- of nieuwbouwplannen? Vraag één van onze adviseurs alvast om met je mee te kijken zodat we nog beter kunnen meedenken in wat de best passende oplossing is voor jouw situatie. Het is gebruikelijk dat voor het aanbrengen van branddetectie de uitgangspunten helder worden vastgesteld. Deze uitgangspunten en te nemen maatregelen worden bepaald op basis van het bouwbesluit 2012 en de omgevingsvergunning die is afgegeven door de gemeente. De veiligheidsregio toetst de genomen preventieve maatregelen aan de hand van een programma van eisen (PvE) en adviseert de gemeente om een vergunning wel of niet te verstrekken.

 

Wil je meer weten of een offerte aanvragen?

Mail naar info@dynamx.nl of bel ons 0348 - 45 22 24.

Goed om te weten

Van jaar tot jaar wordt naar aanleiding van incidenten als vuurwerk rampen en ernstige branden op of in publieke locaties de regelgeving omtrent ontruiming en branddetectie in Nederland gewijzigd en/of aangescherpt. Handhaving van de brandpreventiemaatregelen heeft bij iedere gemeente een blijvend hoge prioriteit waardoor het steeds belangrijker is geworden om te zorgen voor goede afstemming met betrokken partijen.

 

Veranderingen sinds 2012

In 2012 zijn de regels voor ontruiming- en brandmeldinstallaties aangepast. Veel van deze installaties hoeven sindsdien niet meer op een regio alarmcentrale van de brandweer (RAC) te zijn aangesloten. Een aansluiting op een particuliere meldkamer van het desbetreffende inbraakdetectiesysteem (PAC) kan vaak volstaan. Dit betekent een besparing van een kostbare verbinding naar de regionale brandweer die oploopt tot zo`n duizend euro per jaar.

Tip: controleer op de afgegeven vergunning onder welk functiegebruik een bedrijfspand valt.