Submarine Amsterdam

Voor animatiestudio Submarine in het oude pathologisch laboratorium LAB 111 hebben we een nieuwe animatiestudio mogen realiseren. Geen kille bedoeling, maar een toffe omgeving waar zo'n 30 enthousiaste medewerkers werken aan een animatie productie "WellieWishers". In december 2016 hebben we in samenwerking met de automatisering een nieuwe serverruimte gerealiseerd waar de resources veilig en beter geconditioneerd beschikbaar zijn. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bob de Bouwer
"IT Entertainment, een dochteronderneming van Mattel, wereldwijd bekend van Bob de Bouwer™ en Thomas & Friends™, heeft gekozen voor Submarine als de partner voor het ontwerp en de productie van een grootschalige nieuwe animatieserie genaamd "WellieWishers".

De serie "WellieWishers", een onderdeel van het American Girl-merk van Mattel, zal bestaan uit 26 afleveringen, speciaal gericht op meisjes tussen de vijf en zeven jaar oud.

Bruno Felix en Femke Wolting, de producenten bij Submarine, zijn zeer verheugd over de kans om deze nieuwe animatieserie te mogen produceren. "Nederland herbergt een groot aantal getalenteerde ontwerpers, en daarom hebben wij de opdracht gekregen. Bovendien kan deze serie de industrie aanzienlijk stimuleren. Voor ons betekent dit dat we moeten uitbreiden qua capaciteit."

Mogelijk maken
Laura Bouwmeester, kantoormanager bij Submarine, voegt toe: "Om dit mogelijk te maken, hebben we Dynamx Montfoort ingeschakeld om de ICT-infrastructuur en werkomgeving te realiseren in een deel van de filmzaal in het oude Pathologisch Laboratorium aan de Arie Biemonstraat te Amsterdam. Dit moet eind juni gereed zijn, want op 4 juli staan er 30 extra animatoren klaar om aan de slag te gaan."

Theo van Schaik, uitvoerder bij Dynamx, geeft aan: "Het vergt hier en daar wat improvisatie, want we hebben slechts 3 weken de tijd, maar Laura weet goed wat ze wil. Dat is prettig, want zo kunnen we de communicatielijnen kort houden en alles op tijd klaar hebben."

Lab111_Amsterdam.jpg

Meer over Submarine:
Submarine is een Emmy Award-winnende productiestudio, gespecialiseerd in animatieseries, speelfilms, documentaires en interactieve producties. Dankzij een stabiel netwerk en succesvolle internationale producties heeft Submarine een gevestigde naam in de internationale arena. Eerdere animatieseries die zijn geproduceerd, zijn onder andere de Emmy-genomineerde Ask Lara!, Kika & Bob en Picknick with Cake. Submarine werd opgericht in 2000 door Femke Wolting en Bruno Felix en heeft vestigingen in Amsterdam en Los Angeles."