Hond van de zaak

Onze core business is bedrijfsbeveiliging en dat betekent dat we veel ondernemingen adviseren over hun beveiligingsvraagstukken. Soms zijn dat organisaties met een hoge risicofactor zoals een datacenter of opslag voor medicijnen maar meestal gaat het om een regulier bedrijfspand met kantoor. Ook de beveiliging van een dergelijk pand is vaak toch nog een hele investering. Maar twee weken geleden kwam mijn dochter met een gouden tip! Eentje met een hoge aaibaarheidsfactor en één die geld gaat besparen. Onze hond Happy maakt tegenwoordig namelijk deel uit van “de Zaak”.

Klussen

Mijn dochter Ilse doet een opleiding voor paraveterinair en loopt momenteel stage bij een dierenarts. Daar vertelde ze dat haar vader eigenlijk van origine elektricien is en tegenwoordig een bedrijf heeft (DynamX dus) wat beveiliging en communicatiesystemen aanlegt. Ze hadden daar namelijk wat problemen met de elektra en Ilse had gelijk geroepen dat haar vader dat wel kon fixen; Hij doet dat thuis ook altijd, dus waarom hier op de dierenartspraktijk niet? Zij zou dat wel even regelen en dus stond ik daar twee dagen later met mijn goeie gedrag om de oorzaak van het euvel op te sporen. Na een uur zoeken bleek het de Nespresso machine te zijn die te veel vermogen trok.

De gouden tip

Het mooie was dat dit klusje de gouden tip opleverde. Want de dierenarts van de desbetreffende praktijk had een waardevolle tip. Mijn dochter had namelijk verteld over de dieren die bij ons rond het huis rondlopen, schapen, scharrelvarkens, de muizenvangers en ook onze hond. De dierenarts reageerde met het volgende: “Als je vader een Holding op jullie woonadres heeft staan, kan je jullie hond Happy op de zaak zetten als waakhond. Hij wordt dan onderdeel van de inventaris van de zaak met bijbehorend fiscaal voordeel. Je betaalt geen gemeentelijke hondenbelasting meer, inentingen worden aftrekbaar en op hondenvoer kun je de BTW terugkrijgen.”

Dat gaan we dus doen want onze hond Happy is hartstikke waaks, hij blaft namelijk nogal. Niet alleen de vreemde buurtkatten houdt hij zo weg van zijn territorium, maar ook de toeristen die langs fietsen. Een goede beveiliging dus, behalve voor de postbode met z`n hondensnoepjes, die heeft Happy door……

Tegenwoordig hebben wij dus thuis “op de zaak” een kwispelende bewaker rondlopen, belastingvrij, met BTW aftrek, en nog aaibaar ook!