Het ruime sop


Daar gaat “ie” dan….. onze Kees met zijn Elly uit Utrecht. Al vele jaren is Kees een vaste waarde binnen ons bedrijf. Een kleine gedrongen kerel van midden 50 die praat met een Friese tongval, want daar komt hij oorspronkelijk vandaan. Kees is handig met zijn handen en kop, zoals hij het zelf altijd zegt, en bij Dynamx regelt hij voor onze klanten de automatisering. Hij is de man die ervoor zorgt dat de Pc’s en servers allemaal soepel blijven draaien. Maar heel binnenkort neemt een ander het stokje tijdelijk van hem over want het is zover, het komende jaar jaagt Kees zijn grote liefde na…… Zeilen! Hij kiest het ruime sop en niet zomaar voor een weekendje over de golven van de Zuiderzee of de Wadden. Kees gaat een rondje om de wereld zeilen.

Dobberen over de wereldzeeën

Bijna een jaar geleden kwam hij bij me en zei: “Rob, we gaan het echt doen! We gaan zeilen over de wereldzeeën, ik droom hier al jaren van en Elly gaat met me mee. We kijken er zó naar uit! We gaan genieten van de stilte op het water, de zon, de wolken en van alle mensen die we gaan ontmoeten….. Dus ik ben er even niet de komende 14 maanden. Je zal dus tijdelijke vervanging meten zoeken”. Met bewondering heb ik het verhaal en zijn plannen aangehoord. Wat is er mooier dan op een leeftijd komen waarbij je niets meer hoeft, fit bent en nog alles kunt, en dan zo’n uitdaging aangaat. Je droom najagen. Met z’n tweeën, zonder iets of iemand om je heen, over het water naar de andere kant van de wereld dobberen.

Durf te dromen

Misschien moeten we allemaal weer wat meer durven dromen, misschien had je vroeger een droom en is het wat op de achtergrond geraakt. Als ik naar mijzelf kijk dan gaan er heel wat jaartjes voorbij waarin je vooral tijd besteed aan het begeleiden van je opgroeiende kinderen. Pas nu ze wat ouder zijn komen de dromen van destijds weer terug en denk ik steeds vaker aan hoe het zou zijn als ik en mijn vrouw toch nog eens met z’n tweeën een paar maanden door Europa zouden rondtrekken, op de motor of in een cabrio….. Of je nu een grote of een kleine droom hebt maak niet uit. Droom van iets waar je naar uitkijkt of waar je naar verlangt. En dan heb ik het nog niet eens over je verlangens naar dingen die je heel graag wilt kopen. Want daar draait het volgens Kees nu net niet om. Wel om herinneringen maken. Dat is het exact volgens Kees,  want mooie herinneringen kan niemand je ooit nog afnemen, die blijven altijd bij je.
 

Kees en Elly gaan hun droom waar maken en wanneer jullie dit blog lezen is ongeveer het moment aangebroken waarop zij het ruime sop kiezen. Zij vertrekken met hun zeilboot en steken eerst de Noordzee over naar Engeland, daarna dobberen zij over de Atlantische oceaan richting het Caraïbisch gebied. Je kunt de avonturen van Kees en Elly volgen via onze website www.dynamx.nl. Ook is er een artikel gepubliceerd over hun avontuur in de mei editie 2019 van het magazine “Zeilen”.

 

En tot slot voor Kees en Elly, ik wens jullie een behouden vaart, kom heelhuids weer terug en GENIET!