Je laatste IPhone

Je laatste IPhone…..?

Ja! Je leest het goed. Misschien was het wel je allerlaatste IPhone die je net gekocht hebt en waar je zo super blij mee bent. Wees er maar zuinig op want het is nog maar de vraag of je over een paar jaartjes opnieuw een IPhone kunt kopen. Hoezo? Nou simpelweg omdat een IPhone in China wordt gemaakt.

What the hack?!

Het staat in alle berichten, of je nu de verschillende kranten openslaat of als online lezer ieder ochtend Nu.nl even raadpleegt. Allemaal hebben ze dezelfde koppen en is het om dit onderwerp te doen. Onze grote Amerikaanse vriend Trump heeft de nummer drie smartphone bouwer van de wereld, Huawei, een halt toegeroepen. En arresteerde Canada vorig jaar mevrouw Meng Wanzhou al, google die naam maar even, nu heeft inmiddels diezelfde Google de telefoonfabrikant ook in de boycot modus gezet. Ik zeg niet dat het goed of fout is wat er nu allemaal gebeurt en staat te gebeuren, maar dat het effect gaat hebben op onze (telefonie) markt is heel aannemelijk.
 

Wees maar zuinig op je IPhone!”
 

Nu zul je vast denken, “What the Hack?!” en wat zal het mij aan m`n reet roesten, om het maar even heel plat te stellen. Maar zo simpel ligt het niet. In China bouwt de firma Foxconn al jaren de IPhone in licentie voor de Amerikanen. Daarvoor kan Amerika natuurlijk wel een andere fabrikant vinden, maar wist je ook dat twee van de belangrijkste grondstoffen voor het produceren van de IPhone terbium en iridium zijn? Twee zeldzame aardmineralen uit China welke in de oostelijke provincie Jiangxi gedolven worden. Ongeveer 80% van die grondstoffen gaan naar diezelfde USA, de verenigde staten van Amerika. De vraag is nu dus voor hoe lang nog? Ik zou het wel weten wanneer ik als China zijnde werd geplaagd door Mister Trump…..
 

Dus ik zeg: wees maar zuinig op je IPhone!

 

 

Groeten Rob