Duur kaartje

 

De meeste mensen die mij kennen weten wel dat ik samen met mijn zoon Rens al enige jaren een seizoenkaart heb van ons “Cluppie uit het Hartsie van het Land”. Je weet wel, de voetbalclub waar ze de zon in je hart laten schijnen voor, tijdens en na de wedstrijd. Waar we zingen over “Utereg m’n stadsie” en “als ik boven op de Dom kom”. Helaas was het afgelopen seizoen wel even afzien en was het ook een kleine teleurstelling om tot Teletekst-supporter en ESPN kijker veroordeeld te zijn geweest.....

Hoog van de Dom blazen

Nou weet ik wel dat er natuurlijk kennissen van me zijn die daar anders over denken. Die zijn van mening dat wij, FC Utrecht supporters, geluk hebben gehad dat we niet alle wedstrijden live in de Galgenwaard mee hebben hoeven maken….. Want tja, het voetbal van Utrecht was lang niet altijd goed. Het was hier en daar wat schijterig en soms misten we de strijd die normaal gesproken zo kenmerkend is voor Utrecht.  En dus was de ambitie om in de top 4 van de eredivisie te eindigen misschien ook wel een tikkeltje te hoog van de Dom geblazen…..  
 

Maar al met al, als het gaat over dit seizoen en ons clubbie, is misschien wel het meest vervelende dat de voorspelling van mijn zoon Rens uitkwam. Een uitspraak die hij deed aan het begin van de competitie vorig jaar, tijdens één van de wedstrijden waar we toen nog wel bij konden zijn (maar volgens sommigen onder ons stiekem wellicht liever niet hadden gezien). Tijdens de rust van die wedstrijd riep Rens: “Pap, die seizoenkaart van dit jaar zou wel eens een heel duur kaartje FC Utrecht tegen RKC Waalwijk kunnen worden….” En vervolgens ben ik het hele afgelopen jaar plagerig en subtiel doch meerdere malen eraan herinnert dat hij toch echt gelijk heeft gekregen….

 

Gelukkig is dit seizoen nu klaar, maar volgend seizoen zijn we er gewoon weer bij!