Vetlucht en muziek


En dan is het bijna Kerst. Lekker om tussen kerst en de jaarwisseling even een weekje niets te hoeven of te moeten. Wie herkent dat niet? Tijdens de dagen voor kerst moet er vaak nog van alles afgemaakt worden, opleveringen van projecten, verhuizingen die gepland zijn en ga zo maar door. Gek genoeg lukt het ook altijd om het allemaal gedaan te krijgen. Dat hebben we dan ook weer gehad. Misschien blijft er een klein restpuntje zitten, maar dat kan dan wel in het nieuwe jaar opgelost worden.
 

Ballads en bollen

Die dagen tussen kerst en oud en nieuw staat bij ons de radio standaard op 2. De Top 2000 staat aan en daar luisteren we naar tijdens het opruimen van de schuur, we halen dan de laatste dingen uit de tuin naar binnen voordat het echt gaat vriezen of sneeuwen. Op de voor ons bijna traditioneel geworden oudejaarsdag, als we buiten onder de overkapping van de loods oliebollen bakken, staat de Top 2000 ook altijd aan. Tot een paar jaar geleden deed ik dat bakken altijd samen met buurman Peter, maar die is verhuisd naar het noorden van het land. Nu komen de drie kids van de nieuwe buurtjes één voor één even langs om te kijken of er al een oliebolletje klaar is. Dan halen ze een lekkere warme oliebol met rozijnen, appeltjes en natuurlijk met veel poedersuiker erop. Dat gaat er wel in!

En als die kids niet staan te wachten dan is het wel onze hond Happy die geduldig naast het tafeltje zit, wachtend totdat er een ongelukkige oliebol op de grond valt. En dat gebeurt op de een of andere manier altijd wel een keertje. Goh, wat kan die Happy lang netjes zitten, met volle aandacht naar de bakpan kijkend. Wat is het dan heerlijk om de radio aan te hebben staan, meezingen met rock klassiekers, de King of Pop te horen en te genieten van John Miles met “Music was my first love” of een ballad van Coldplay. Wat wil je op die dag nog meer dan muziek en de vetlucht die hoort bij oliebollen bakken….. Even helemaal niets.

 

Fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling!