Van Gogh, Piepschuim en Popster Rossi

10 oktober 2016


Misschien herken je het wel, van die dagen dat alles samenkomt. Een periode dat je alles tegelijk hebt. Zo gaat het bij ons nu al een week of drie. Het gevoel dat je van uur naar uur leeft. Niet dat het vervelend is hoor; het geeft me juist een geweldige boost, energie, en zorgt ervoor dat je je compleet in je element voelt. Ik maak van alles mee, veel uitdagingen, welke soms het uiterste van je “kunnen” vergen. En de dynamiek voelen, af en toe een beetje geluk hebben, maar vooral leuke dingen doen en mooie projecten realiseren.

Van Gogh, piepschuim en creatief ondernemen

Zo sta je in het Van Gogh Museum een ICT infra spoedklus te doen voor Rob Hooft met als uitdaging dat alles al klaar is en er toch nog bekabeling aangebracht moet worden. En dat onder hele lastige bouwkundige omstandigheden. Een andere dag dan weer bij een gedreven financieel beleggingsbureau LBCM in Zeist, waar ik Frank Brouwer een tijdje terug voor het eerst ontmoet via de DOUW ondernemersgroep en mijn collega Nick nu een telecomsysteem mag realiseren. Een week later ben ik weer bij een energiecentrale in Almere waar we glasvezelverbindingen tussen gebouwen aanleggen, heerlijk buiten in de nazomerzon. Of het Moto GP weekend in Misano, even ontspannen, een feestje bouwen met vrienden op het thuiscircuit van de Italiaanse idool en coureur Valentino Rossi. Waar kruisjes worden geslagen op de tribune, gebeden voor zijn winst.
Maar een van de mooiste ervaring is toch wel van afgelopen vrijdagavond. Na een middag gezellig op stap met de voetbalvereniging MSV, in een café op de Plaats in Montfoort vertelt een jonge ondernemende meid hoe zij met piepschuim John de Mol verovert. Met de aankleding van Talpa’s studio’s bedoel ik dan. Ze heeft Ziggo als klant en zet Het Spui Plein in Den Haag vol met piepschuim sculpturen zodat het een moderne Griekse agora is verworden. Ongekend! Hoever kan je komen met creativiteit en een stuk piepschuim? Heel Nederland ziet het op de buis voorbij komen.

Zoek de “good vibes”

Allemaal super ervaringen, interessant en uitdagend. Een reden voor me om er nog meer op uit te gaan, mensen te ontmoeten en te ”voelen”. Misschien wel een beetje het kind in jezelf terug te vinden, misschien wel een beetje de cowboy, maar dan wel met overtuiging in jezelf. Die ervaring verrijkt en geeft een heerlijk gevoel. Een kick, net als een popster. Als de motorheld op het circuit van Misano. Knallen, het publiek vermaken, de verwachtingen waarmaken van je fans; bam, bam, bam!
Kom maar op, ga ervoor en daag maar uit. Ik daag u uit, zoek de “flow”, de “good vibes”, laat het gebeuren! Ik ben ervan overtuigd dat als je het met passie doet en met beide benen op de grond staat, het (zakelijk) geluk jouw kant op komt.

Ik wens u goede zaken, een lach en vooral heel veel geluk toe.